Deze week verschijnt onder andere Final Fantasy VII: Remake (hoewel velen deze inmiddels al in bezit zullen hebben), daarnaast verwelkomen we de action adventure roguelike Below op de PlayStation 4 met een mode die de game iets makkelijker speelbaar moet maken.

Alle releases bijhouden of dit nou fysieke of digitale zijn is eigenlijk haast niet meer te doen… Daarom dit korte overzicht, deze is bedoelt als een reminder voor de games van de aankomende week. Het volledige maand overzicht is hier te zien.


Below
Ontwikkelaar: Capybara Games
Uitgever: Capybara Games
Release datum: 7 april
Platform: PlayStation 4

Below is van oorsprong een game die verscheen voor de Xbox One als exclusive en is jarenlang in ontwikkeling geweest.

Blijkbaar is de exclusiviteitsdeal verlopen en komt ruim 2 jaar later de game ook naar PlayStation 4. Deze topdown action-adventure ontwikkelt door Capybara Games werd voor het eerst onthult tijdens de E3 van 2013, de PS4 release bevat als extraatje nog de zogenaamde “Explore Mode”.

Deze modus maakt het mogelijk om de game te doorlopen zonder het haast onmogelijke game design van het origineel. Zo kun je niet langer sterven door dorst of honger, zijn instant kills verleden tijd zodat je nog de tijd hebt om te healen en kun je altijd weer terugkeren naar checkpoints.


Final Fantasy VII: Remake
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Release datum: 10 april
Platform: PlayStation 4

Als gevolg van de coronacrisis heeft Square Enix ervoor gekozen om Final Fantasy VII: Remake ruim op tijd te shippen. Dikke kans dat je deze moderne remake op de klassieker uit 1997 dus al aan het spelen bent.

Final Fantasy VII: Remake is FFVII in een modern jasje. De game is vanaf de grond opnieuw opgebouwd en is niet alleen grafisch verandert ook de gameplay is niet langer hetzelfde. FFVII: Remake is namelijk geen traditionele JRPG meer, de gevechten vinden plaats in realtime ook is de game voorzien van een volledige voicecast, nieuwe soundtrack en meer.

De game is echter wel verdeeld in een soort van episodes waarbij dit eerste deel alleen Midgar (het begin van de originele game) zal bevatten.

Check GamerGeeks Next voor meer informatie over Final Fantasy VII: Remake

Ik heb mij laten vertellen dat de nieuwste trailer spoilers bevat uit het origineel, maar ook wat betreft nieuwe onderdelen van het verhaal, hieronder staat daarom de E3 trailer van vorig jaar. Je bent dus gewaarschuwd!

Zie hieronder het volledige weekoverzicht en bekijk GamerGeeks Next voor het volledige maandoverzicht met onder andere Resident Evil 3 Remake, Trials of ManaGears Tactics en meer!


Releases week 15 april 2020

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Disaster Report 4: Summer Memories PlayStation 4, Nintendo Switch, PC 7 april  
Below PlayStation 4 7 april Voorheen Xbox exclusive geüpdatet met Explore modus
Pode PC, Mac, iOS, Android 8 april  
Final Fantasy VII Remake PlayStation 4 10 april Remake van Final Fantasy VII uit 1997. Deze is een jaar exclusief op PlayStation 4.
Someday You’ll Return PC 10 april  

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply