Jim

Geen blad voor de mond Jim

First Person Shooter, 3rd Person Actie, Single Player
Indie, Platformer, Horror, RPG
Survival, Sport, Walking Simulator, MMO
YouTube-bait, Simulaties

Dag mede-GamerGeeks!

Ik ben Jim. RadioDJ, producer, podcaster en voorheen televisiemaker, social media manager en redacteur. Een grote passie van mij is media, maar als het ook even kan, duik ik snel achter een PC of console om daar lekker een ‘podje’ te gamen. Mijn vader introduceerde mij lang geleden aan een MS-DOS computer met daarop ‘Jazz Jackrabbit’, eigenlijk wist ik toen al dat ik een belangrijke passie had ontdekt. Ook kon ik mijn mond er maar niet over houden. Daarom besloot ik op mijn 14e een Podcast te beginnen; ‘Podje Gamen’. Al snel volgde wat freelance-artikelen, columns en een lange reeks aan radioprogramma’s.

Op GamerGeeks ben ik het gezicht wat je waarschijnlijk het meeste ziet of de stem die je het meeste hoort. Ik ben primair bezig met het maken/presenteren van de GamerGeeks Podcast en reviews! Daarnaast ben ik ontzettend nieuwsgierig en komen veel nieuwsartikelen van mijn digitale pen af. Wat ik heel erg gaaf vind van GamerGeeks is dat wij ongecensureerd onze mening ventileren. Wij doen niet aan vriendjespolitiek. Heeft een partij een advertentie op deze website staan? Cool, maar dat maakt de game die daarbij hoort niet beter of slechter. Eerlijk, kritisch en direct. Ik geloof er in, hopelijk jij ook, dus neus vooral rond!

FAQ

Wat is je twitter?
@JimVorwald

Hoe lang ben je?
Dwerf-achtig.

Wat had je eerst een pc of een console?
Als het gaat om wat écht van mij was, dan een console. Een Super Nintendo om precies te zijn. Of toch de Game Boy?

Wat is je Steam?
PodjeGamen!

Favoriete videogame?
Diablo 2, zonder enige twijfel. Het is een actie-RPG waarin je compleet voor het loot-jagen kan gaan of jezelf helemaal kan kwijtraken in het geweldige verhaal. Zelden zijn er zulke toffe personages geweest in een actie-RPG. 

Wat is je favoriete GamerGeeks video?
De video die ik samen met Jeroen heb gemaakt in Normandië, om D-Day te herdenken. Ik voelde me heel raar om daar de blije gamer uit te hangen terwijl je daar continu geconfronteerd werd met wat voor verschrikkelijke dingen er zijn gebeurd. Het raakte me en ik denk ook dat dat GamerGeeks is. 

Mag ik in de GamerGeeks Discord?
JA! Jump right in: https://discord.gg/jkyQ4jy5BT

Wanneer is de volgende BBQ?
Rustaaaaaag.

Wat zijn je PC specificaties?
Een AMD 5950x Processor, 64GB DDR4 RAM en RTX 3090. Het is een beest! 

Favoriete onderdeel van je pc?
Het werkt… en is bovendien supersnel! 

Favoriete Headset?
De Kingston Hyper X Cloud (II) is toch wel een erg fraai ding! Maar liever heb ik een Beyerdynamic koptelefoon en goede studio microfoon!

Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken?
SUSHI!!!

FAVORIETE GAMES

Hét voorbeeld.

The Last of Us

Naughty Dog is er met The Last of Us in geslaagd om een fantastisch verhaal, stealth-actie, een unieke wereld en keiharde actie allemaal te combineren zonder dat een element minder is. Er zijn weinig personages waar je een band mee schept in televisie, film of gaming. Joël en Ellie behoren tot die personages. Dé reden om een PlayStation-console in huis te halen

Niet neer te leggen!

Heroes of the Storm

Als er een dag is waarin ik tijd vrij heb, dan moet ik een paar potjes ‘HotS’ doen. De geweldige cast aan characters, de fun factor in de levels en de competetieve laag die te vinden is, maken dit tot één van de meest verslavende games ooit. Of je nou pro bent of casual, er is hier altijd lol te vinden.

BAM!

DOOM

Doom (2016) is een reboot die je zelden ziet. Een game die een perfecte homage is naar het origineel, maar daarbij wel vernieuwd. De keiharde actie is ontzettend goed. Vooral omdat het tempo altijd hoog blijft, maar je blijft 100% in controle van jouw personage. Tel hierbij op de prachtige graphics en brute glory kills en je hebt de beste Single Player campaign in jaren. De Multiplayer moet je maar even negeren.

LAATSTE VIDEO'S