Quake bestaat 25 jaar. Het is een legendarische first person shooter, van origine ontwikkeld door id Software, een naam die je ook kan kennen van namen zoals Doom en Wolfenstein. In 1996 was Quake een revolutie voor gaming, met een engine die het makkelijk maakte om volledige 3D werelden te weergeven, werd ontzettend populair door zijn online multiplayer en sommige mods gemaakt door de community werden hele genres, danwel franchises. Mocht je nooit de mogelijkheid hebben gehad om Quake in zijn volledigheid te spelen… dan is dit je kans! Bethesda heeft nu namelijk, aan het begin van het evenement Quakecon 2021, een ‘enhanced’ editie van de game uitgebracht. Deze nieuwe port zorgt ervoor dat je Quake dus zonder problemen op je moderne gaming apparaten kan spelen, samen met allerlei grafische foefjes. De nieuwe editie is NU beschikbaar!

De platforms in kwestie zijn PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Een PlayStation 5 en Xbox Series S/X versie is ook onderweg met ondersteuning voor 120 hz. Mocht je de oudere versie van Quake al in bezit hebben op Steam of de Bethesda launcher, dan heb je nu toegang tot de nieuwe versie, voor nop. De online multiplayer is vernieuwd en bevat nu cross-play. Net zoals met de recentere Doom ports, zijn er nu ook add-ons om te downloaden op alle versies. Veel hiervan is er nog niet, de enige beschikbare mod om te downloaden op moment van schrijven is Quake 64. De ietwat aangepaste versie van de game met een dikke CRT filter en een nieuwe soundtrack.  Eerder werd al bekend gemaakt dat John Romero van plan is om een nieuwe set levels te maken voor Quake. Hij bracht eerder al Sigil uit voor de originele Doom en is nu bezig met het vervolg voor Doom II.

De moderne release bevat niet alleen de campagne van het origineel, maar ook de uitbreidingen Scourge of Armageddon, Dissolution of Eternity en Dimension of the Past zijn inbegrepen. Voor het 25-jarig bestaan heeft Wolfenstein-studio Machinegames een nieuwe episode gemaakt. Dimension of the Machine zit ook gewoon in de huidige enhanced versie. Deze enhanced versie is trouwens verzorgd door Nightdive Studios, een ontwikkelaar bekend om het terugbrengen van oude 3D titels en draait op de Kex Engine.

Ga jij deze nieuwe versie van Quake spelen? Mocht je nog meer retro FPS zoeken, check dan de video van Jim over nieuwe Boomer Shooters!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply