Afgelopen nacht heeft Xbox een nieuwe uitzending van Inside Xbox gehouden. Dit is een show die te vergelijken is met de Nintendo Direct en PlayStation State of Play. In deze presentatie werd niet heel veel spannends getoond als we eerlijk mogen zijn. Wel komen er wat spannende titels naar Xbox Game Pass voor PC, heeft pixelroguelike Children of Morta een releasedatum voor Xbox en komt piraten/survivalgame Atlas naar het platform met cross-play mogelijkheden.

Waar we wel graag een headline aan besteden is ProjectXCloud, de streamingdienst van Xbox waarmee je titels uit je bibliotheek op elk denkbaar apparaat kan streamen met enkel een internetverbinding vereist. Het is te vergelijken met Google Stadia of Netflix, maar dan voor gaming,

Het project gaat na een paar aankondigingen en hands-on met de pers nu een volgende fase in. In Oktober is er namelijk een openbare test voor gamers die zich inschrijven. Dit kan op een speciale website. Deze test zal 4 games bevatten die je kan spelen; Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct en Sea of Thieves. Er is slechts één platform beschikbaar en dat is Android. Daarnaast moet je een Xbox controller hebben met Bluetooth-support om de games te kunnen spelen.

Het lijkt een spannende stap te worden voor het project. Cloud gaming wordt door vele bedrijven gezien als de toekomst als het gaat om de manier van spelen. PlayStation, Google en EA hebben vergelijkbare diensten in ontwikkeling. Zij zullen ook zeker niet de enige zijn.

Wij zijn op Gamescom 2019 ook kort hands-on gegaan met ProjectXCloud, onze impressies zie je in de video hieronder!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply