Verrassingen zijn er in alle vormen en maten. Als een donderslag bij heldere hemel kondigde Nintendo vandaag een nieuw deel aan in de Paper Mario reeks. Deze spin-off franchise begon als een vervolg op Super Mario RPG op de Nintendo 64 en heeft inmiddels al vele delen en zelfs cross-overs gehad. De laatste paar delen van de serie, Color Splash en Sticker Star, werden niet zo goed ontvangen. Voornamelijk omdat deze te ver van de gameplay afstapte waar fans eerder dol op waren. Vandaag is dan het zesde deel aangekondigd. Paper Mario: The Origami King.

De papieren versie van onze favoriete loodgieter gaat dit keer ten strijde samen met én tegen Origami-versies van personages in de Mushroom Kingdom. De gameplay bestaat uit het verkennen van een grote wereld samen met een RPG systeem waarbij je vijanden zoveel mogelijk in één lijn moet zien te krijgen om de maximale schade te verrichten. Het is een turn-based vechtsysteem met veel real-time elementen. Op die manier kunnen aanvallen versterkt worden en vijandelijke aanvallen geblokkeerd of soms zelfs ontweken worden.

Heel lang hoeven we niet meer te wachten op Paper Mario: The Origami King. Op 17 juli verschijnt deze namelijk al voor de Nintendo Switch!

Check hieronder de trailer en het volledige persbericht van Nintendo!

14 mei 2020 – Ben jij klaar om het plezier te vertienVOUWdigen? Dat is mooi! Er ligt namelijk een uitnodiging naar een kleurrijke papieren wereld voor je klaar. Ga met prinses Peach, Mario en Luigi naar het origamifestival in het koninkrijk wanneer Paper Mario: The Origami King op 17 juli exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Er zit echter één kleine kreuk in alle festiviteiten: prinses Peach gedraagt zich de laatste tijd ietwat vreemd. Bekijk de aankondigingstrailer van Paper Mario: The Origami King op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland om meer te weten te komen over haar mysterieuze gedrag. Vroege kopers kunnen de game vanaf vandaag overigens al pre-loaden in de Nintendo eShop.
Het lijkt erop dat koning Olly, die naar eigen zeggen heerst over het Origami-koninkrijk, het duivelse plan heeft om de gehele wereld op te vouwen. Dat lijkt op papier nogal gevaarlijk, dus er is iemand nodig om daar een stokje voor te steken! In  Paper Mario: The Origami King staat Mario voor een van zijn spannendste uitdagingen ooit. Precies op het moment dat het niet erger kon worden, heeft koning Olly het kasteel van prinses Peach gevangen met grote gekleurde linten en het naar een verafgelegen berg getransporteerd. Hij heeft zelfs de onderdanen van Bowser veranderd in gevouwen soldaten, zodat die het vuile werk voor hem kunnen opknappen.
Gelukkig beschikt Mario over allerlei handige hulpmiddelen om de klus te klaren. Spelers kunnen de vouwarmen bijvoorbeeld gebruiken om toegang te krijgen tot nieuwe locaties, puzzels op te lossen en onverwachte verrassingen te ontdekken. Onderweg komen spelers vele bekende en nieuwe gezichten tegen, zoals koning Olly’s zus Olivia, die vastberaden is om de plannen van haar broer door de papierversnipperaar te halen. Naast Olivia zijn er nog talloze andere onwaarschijnlijke bondgenoten om te ontmoeten. Zelfs Bowser schaart zich niet achter koning Olly, en Mario verwelkomt alle hulp met open armen!
Paper Mario: The Origami King introduceert een nieuw gevechtssysteem dat op ringen gebaseerd is. Spelers moeten hun puzzelvaardigheden gebruiken om vijanden op een rijtje te krijgen om ze maximale schade uit te delen. Hoewel de vijanden van papier gemaakt zijn, zijn de dynamische turn-based gevechten alles behalve statisch. Je moet continu scherp blijven om alle vijanden te verfrommelen en de zege in de wacht te slepen.
Dit nieuwe Mario-avontuur op de Nintendo Switch biedt een gedetailleerde wereld om te verkennen, talloze minigames om te spelen, allerlei mysteries om op te lossen en vooral veel humor waar je dubbel van zult liggen.

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply