Vorig jaar verschenen de twee nieuwste games in de Poképopulaire franchise Pokémon Sword en Pokémon Shield en zijn daarmee de vertegenwoordigers van de 8e generatie. In een korte tijd wisten deze een recordaantal binnen de serie en voor de Nintendo Switch te verkopen namelijk binnen 3 dagen ruim 1.3 miljoen units. Voor en na de release waren er een aantal grote controverses, zoals het ontbreken van vele Pokémon en de lage kwaliteit van de graphics.

Aanstaande donderdag is het tijd voor een nieuwe Pokémon Direct. Dit zal, net zoals de andere Nintendo Directs, een vooraf opgenomen presentatie zijn die gaat over de Pokémon games.

De direct wordt uitgezonden op donderdag 9 januari om 15:30 Nederlandse tijd.

Wat de nieuwe games gaan zijn voor de Switch blijft gissen, veel mensen denken dat er remakes van Diamond en Pearl in de maak zijn. Maar zo kort op de release van Sword en Shield moet je niet verwachten hier iets over te horen. De presentatie zal ongeveer 20 minuten duren.

Dit jaar gaat vermoedelijk het jaar zijn voor Pokémon Home de vervanger voor Pokémon Bank, waar je al je Pokémon kwijt kunt, veel details over Home zijn nog niet bekend. Dan is er nog het onbekende Pokémon Sleep waar sinds de aankondiging weinig van is vernomen.

Op gaming gebied mogen we wat updates verwachten betreft de nog te verschijnen Pokémon in Sword en Shield en wellicht nieuws over de game Detective Pikachu die geport wordt naar de Nintendo Switch.

Op welk nieuws zit jij te wachten?

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply