Al een lange tijd zijn games van uitgever EA niet meer te vinden op het populaire digitale distributieplatform Steam van Valve. Inmiddels zijn PC-gamers gewend geraakt dat als zij een nieuw deel in de Need For Speed, Battlefield, Sims, Star Wars Battlefront of Titanfall franchises willen spelen, dat ze dit op Origin moeten doen. Een lange tijd leek dit goed te gaan. Ook de free-to-play Battle Royale titel Apex Legends, die enkel op Origin te vinden is als je wilt spelen op PC, wist ook goede zaken te doen.

Maar toch lijkt daar nu verandering in te komen. EA heeft namelijk aangekondigd dat zij hun titels weer gaan uitgeven op Steam. In 2011 werd hiermee gestopt. Dit omdat EA zich wilde richten op hun eigen distributieplatform Origin. Of letterlijk alles gaat verschijnen is niet bekend. EA benoemd titels zoals Battlefield V, Apex Legends, FIFA 20 en Unravel Two. Deze zullen de komende maanden uitgerold worden. Je hoeft niet te vrezen voor een gesplitste playerbase, want Origin en Steam gebruikers kunnen met elkaar spelen in online multiplayer titels.

Opvallend is dat de abonnementsdienst, EA Access (voorheen EA Origin Access) ook beschikbaar zal zijn op Steam. Hiermee krijgen spelers toegang tot oudere games en kunnen ze korting krijgen op nieuwe titels.

De eerste EA game die sinds jaren debuteert op Steam is Star Wars Jedi: Fallen Order. Dit is een single player action adventure die wordt ontwikkeld door Respawn Entertainment, de studio achter Titanfall en Apex Legends. Op 15 november verschijnt de titel op zowel Steam als Origin, maar ook PlayStation 4 en Xbox One.

Voor die game is er, geheel toevallig natuurlijk, vandaag ook een launch trailer uitgebracht. EA voert dus de hype op om een groter bereik te krijgen binnen de PC-markt. Ga jij nu weer aan de slag met EA games?

Hieronder de blogpost van EA

Electronic Arts en Valve werken samen om games van EA beschikbaar te stellen voor spelers op Steam. Vanaf volgende lente is EA Access (ons alsmaar groeiende abonnementsdienst met geweldige games en voordelen voor leden) beschikbaar op Steam. EA Access is de eerste en enige abonnementsdienst voor games die beschikbaar is op Steam, en het vierde platform met een EA-abonnement.


De samenwerking begint met Star Wars™ Jedi: Fallen Order. Verkrijgbaar vanaf 15 november en vanaf vandaag te pre-orderen. Gedurende komende maanden krijgen spelers op Steam ook toegang tot andere grote titels, zoals De Sims™ 4 en Unravel Two. Multiplayer-games, zoals Apex Legends™, FIFA 20 en Battlefield V zullen volgend jaar op Steam verkrijgbaar zijn. En spelers op Origin en Steam zullen deze titels met elkaar kunnen spelen.


Er ligt een hele bibliotheek aan titels op je te wachten in The Vault, maar afgezien van de games zelf verrijkt EA Access je speelervaring met talloze andere beloningen. De rode loper wordt voor je uitgerold met exclusieve aanbiedingen in de hele verzameling en in-game voordelen voor leden in een paar van onze grootste titels.


Hou het nieuws over deze samenwerking de komende maanden goed in de gaten!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply