Bij een entertainment industrie kijk je toch meestal naar de grote namen om de trends neer te zetten of deze in ieder geval op zijn allerbest na te volgen. Bij gaming schijnt dat in 2021 toch anders te zijn, waarbij met meer cynisme wordt gekeken naar de grote uitgevers dan ooit. Niet gek ook als Call of Duty: Vanguard, Grand Theft Auto Trilogy en Battlefield 2042 allen beneden verwachting presteren.

De crisis loopt verder uit de hand bij Activision-Blizzard, nu ook de CEO onder vuur ligt. Daarnaast gaan ontwikkelaars in protest vanwege het onterechte ontslag van testers. Inmiddels is het toch aankijken of er geen onkruid verwijderd moet worden, maar of de wortelen binnen de uitgever uitgeroeid moeten worden.

Bij Battlefield komt er nieuw leiderschap, kan de man achter Titanfall en Apex Legends de kwakkelende franchise nog fixen? Verder zijn er dikke geruchten over de nieuwe Bioshock, komt PlayStation met een dienst om te concurreren tegen Xbox Game Pass, is Guitar Hero ontwikkelaar Harmonix gekocht en naait Take Two één van de beste games van dit jaar…

Vragen voor de show? Mail naar podcast@gamergeeks.nl

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply