DAMN!!! Wát een week is dit! Mocht je niet elk moment met een ware obsessie je Twitter-feeds met gaming nieuws refreshen, dan snap ik dat. Het is de week voor de E3 en daarom pakken vele partijen NU de kans om alle headlines te pakken voordat het geweld losbarst.

Overigens, als je alles wilt meekrijgen tijdens de E3. GamerGeeks gaat 3 dagen lang alle persconferenties livestreamen! Het volledige schema is hier te vinden.

Maar goed, heel veel nieuws dus in korte tijd. Door de bomen zie je het bos niet meer en daarom is hier een handig overzicht van al het nieuws wat je misschien gemist hebt.

Death Stranding releasedatum

De grote afwezige dit jaar op de E3 is Sony/PlayStation. Vele gamers schrijven nu de beurs af omdat het slimste jongetje van de klas er niet is. Alhoewel ik het daar niet mee eens ben, is de afwezigheid toch een klap. Gelukkig weet het gezelschap nog wel een bom op ons te droppen. Dit in de vorm van een nieuwe Death Stranding trailer! Dat niet alleen, ook werd er meteen een releasedatum vrijgegeven. 8 november 2019. Ja, dit jaar kan je Death Stranding nog gaan spelen.

De game is het nieuwe project van Hideo Kojima, de geestelijk vader van Metal Gear Solid. Na een ruzie met zijn oude werkgever Konami werd hij onderdrukt in het afmaken van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en werd zijn andere project – Silent Hills – geannuleerd. Het lijkt erop dat elementen uit dat project zijn weg hebben gevonden naar Death Stranding. Norman Reedus speelt wederom de hoofdrol en Guilllermo Del Toro krijgt in deze game ook een rol. De game heeft te maken met dimensies van de doden die stranden in onze wereld.

Naast de release date werd er ook info vrijgegeven over een Collector’s Edition waarbij je een koffer met daarin een nep-baby krijgt. Gekke Kojima. Ben jij hyped voor Death Stranding?

Call of Duty: Modern Warfare aangekondigd

Een nieuw jaar, een nieuwe Call of Duty. Dit jaar neemt studio Infinity Ward weer de touwtjes in handen om menig gamer van knalplezier te voorzien. Het gerucht ging al een tijdje om een nieuw deel in de Modern Warfare-subserie, maar het gaat dus verder. Call of Duty: Modern Warfare 2019 wordt een reboot van de serie. In de onthullingstrailer is fanfavoriet Captain Price weer te zien. De beslissing is in mijn optiek opvallend. Nog geen drie jaar geleden werd de eerste game al opnieuw uitgebracht in de vorm van Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Is het een slimme zet of creatieve armoede?

In ieder geval belooft de uitgever gloednieuwe graphics, technologieën en een terugkeer naar de gloriedagen van CoD. Zo komt er wederom een Single Player campagne in het spel, een speelstand die miste in Black Ops 4. Er wordt ook gesproken over “nieuwe coöperatieve gameplay”. Over Battle Royale-achtige modi is nog niets gezegd.

PCGamer wist ook nog eens te melden dat deze nieuwe Call of Duty géén Season Pass zal bevatten zodat nieuwe maps en wapens voor iedereen beschikbaar zullen zijn. Een groot nieuwtje is dat dit de eerste Call of Duty zal worden met CROSS-PLAY! Console gamers kunnen nu dus eindelijk die arrogante PC gamers afknallen en andersom.

Mijn vraag is wel wat de adder onder het gras is. Black Ops 4 kreeg afgelopen jaar lovende kritieken, waarna er naaiende microtransacties, battle passes en loot boxes geïntroduceerd werden.

Call of Duty: Modern Warfare (2019) komt op 25 oktober uit voor de PC op Battle.net, PlayStation 4 en Xbox One.

Marvel’s Avengers op E3

In 2017 werd een partnership aangekondigd tussen Marvel en uitgever Square Enix. Zij gaan komen met een Avengers game die gemaakt wordt door Crystal Dynamics (Tomb Raider 2013, Rise of the Tomb Raider) en Eidos Montreal (Deus Ex: Mankind Divided, Shadow of the Tomb Raider). Sinds een vage trailer met enkel wat logo’s, Thor’s hamer en het schild van Captain America, hebben we niets meer gehoord. Tot nu dan.

Square Enix heeft aangekondigd dat Marvel’s The Avengers wordt onthuld in hun aankomende E3 presentatie. Het lijkt te gaan om een actie-game die zowel in single-player als co-op te spelen zal zijn. Ook weten we dat deze game zich NIET gaat afspelen in het universum van de films. Of we Thanos gaan zien met een Infinity Gauntlet valt dus ook nog wel te betwisten. In juli verschijnt namelijk Marvel Utlimate Alliance 3: The Black Order voor de Nintendo Switch. Het lijkt me dat Marvel nu juist wilt aantonen dat er meer interessante badguys voor de Avengers zijn dan enkel onze paarse dude. Maar dat is puur gissen natuurlijk.

Avengers Assemble!

Pokémon wilt al je tijd, zelfs als je slaapt!

Deze week was er ook nog eens een persconferentie van de Pokémon Company. Details over Pokémon Sword & Shield – die in november moet uit gaan komen voor Nintendo Switch – worden volgende week bekend gemaakt in een nieuwe Nintendo Direct. Alleen is Pokémon meer dan dat en hebben dus een aantal nieuwe titels aangekondigd.

Als eerste is er Pokémon Home. Een app die de Pokémon Bank moet gaan vervangen. In zijn basis is dit een cloud-based systeem waarbij je al je gevangen Pokémon kan opslaan. Deze nieuwe versie moet ervoor zorgen dat alles sync blijft lopen tussen huidige, oude en toekomstige Pokémon Games. Begin 2020 komt de app naar iOS, Android en de Nintendo Switch.

Pokémon Masters is aangekondigd voor iOS en Android. Een mobile game waarbij de nadruk ligt op gevechten met trainers. Er werd gehint naar trainers uit de animé en verschillende games waar je tegen kan strijden. Het moet een aparte ervaring worden die los staat van andere Poké-titels. In juni wordt er meer bekend gemaakt.

De laatste mobiele app is Pokémon Sleep. Deze houdt bij hoe lang je slaap, wat impact kan hebben op de gameplay. Ze willen dus dat je letterlijk naar bed gaat en opstaat met Pokémon. Met de lancering van deze app wordt er ook een nieuw accessoire uitgebracht, de Pokémon Go Plus + – dit is geen typfout – die dit allemaal kan tracken. Een tintje creepy als je het aan mij vraagt.

Het laatste Poké-nieuws is dat er een nieuwe Detective Pikachu game aan komt! De vorige verscheen op de Nintendo 3DS. Na het succes van die titel en de recent verschenen bioscoopfilm is het geen verrassing dat er een nieuw deel komt. Deze al uitkomen op de Nintendo Switch, maar verdere details zijn er niet gegeven.

Xbox Game Pass komt naar PC!

Microsoft heeft een PC-versie van de Xbox Game Pass onthult. Het is een abonnementsdienst die – op de Xbox One – nu bestaat uit meer dan 200 titels. Deze moet je ‘ouderwets’ downloaden en spelen. Zodra je stopt met het abonnement, heb je geen toegang meer tot deze titels. Wat het aantrekkelijk maakt, is dat alle nieuwe exclusieve Xbox games ook op deze dienst verschijnen. Voor een tientje per maand lijkt me dat een goede deal voor ieder met een Xbox One in huis.

Daar blijft het dus niet bij, want deze dienst komt ook naar PC. Waarbij het bij launch een selectie gaat hebben van 100 + titels. Een prijs en release zijn niet bekend, maar in het persbericht werd gemeld dat we meer te horen krijgen op de E3.

Phil Spencer zegt erg betrokken te zijn bij de PC-community, Zo zegt hij dat ze het liefste spelers een keuze willen bieden wat betreft het PC-platform waar ze op spelen. Dit is een sneer naar de Epic Games Store, die de laatste maanden (tijdelijke) exclusieve games opkoopt. Halo: The Master Chief Collection komt bijvoorbeeld naar Microsoft’s eigen Windows Store en Steam. Of andere Xbox titels zoals Gears V, Forza Horizon en Sea of Thieves ook naar Steam komen, daar wordt hiermee zachtjes naar gehint. Maar officieel is het nog niet.

Nieuwe Need for Speed dit jaar

In een forumpost heeft het ontwikkelteam een lange stilte doorbroken. Welk ontwikkelteam? Nou, dat van Need for Speed! De racing-franchise is al jaren een vaste naam van uitgever EA. De vorige game, Need for Speed Payback, kreeg geen lovende kritieken van racing-fans. De game zat namelijk vol met loot boxes en pay-to-win elementen. Daarvoor wist een Fast & the Furious-achtige reboot van de franchise ook al geen goede indruk te maken.

Dat de franchise dus een nieuwe boost nodig heeft, is duidelijk. Maar op E3 of EA Play (het evenement van de uitgever die vlak voor de beurs zal plaatsvinden) hoeven we geen nieuws te verwachten over “NFS”. Wel wordt vermeld dat de nieuwe game dit jaar nog gaat verschijnen. Opvallende keuze dus om nu niets te laten zien.

Continu wordt de game “NFS” genoemd. Ik ruik een nieuwe reboot aankomen. Er is gesproken over customization, wat een groot onderdeel was in de populaire Underground games. Druk jij je gaspedaal weer in voor Need for Speed?

Nou, dat was het wel zo’n beetje! Vergeet niet op zondag 9 juni, maandag 10 juni en dinsdag 11 juni in te schakelen op de GamerGeeks YouTube- en Twitch-pagina’s! Want dan zijn onze E3 Livestreams! Tot dan!

(psst! hier is nogmaals het schema)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply