Update 10-04-2019: Sony heeft de website aangepast, de game staat weer op TBC, we hebben nooit inhoudelijk een reactie van Sony mogen ontvangen hierover.

Tijdens de afgelopen PlayStation ‘State of Play’, zeg maar de Nintendo Direct van Sony hebben we ontzettend veel nieuwe games kunnen zien voor de PlayStation VR. Titels zoals Iron Man VR, Five Nights at Freddy’s Help Wanted. We kregen ook releasedata voor de langverwachte spionage-game Blood & Truth (29 mei) en Trover Saves the Universe (31 mei).

Gelukkig was er ook nog wat te zien voor de non-VR gamers met een PlayStation 4 in huis. De presentatie werd bijvoorbeeld afgesloten met een nieuwe trailer van Mortal Kombat 11, zagen we nog iets meer van Days Gone en onthulde Devolver Digital de space-thriller Observation.

Maar de kers op de taart als je het aan mij vraagt is de nieuwe trailer van Concrete Genie. Een game die gemaakt wordt door PixelOpus, een studio van Sony die voorheen de downloadable titel Entwined heeft gemaakt. Niet alleen laat de trailer de pracht en praal van de game zien, met schilderijen en tekeningen op muren die tot leven komen en op die manier de gameplay vormen, het hint ook naar thema’s zoals eenzaamheid en pesten. De trailer eindigt met een “Fall 2019” kaart, maarja… je wilt natuurlijk meer duidelijkheid hebben dan dat.

De Nederlandse website van PlayStation geeft daarin wat meer duidelijkheid, althans zo lijkt het. Daar wordt namelijk een datum van 27 oktober 2019 genoemd.
Het is vreemd dat dit op de website staat, aangezien geen enkele andere bron een datum weet te geven. Nu moet er bij deze datum meteen een grote kanttekening gemaakt worden. 27 oktober valt namelijk op een zondag en dat is nou niet bepaald een dag dat grote partijen hun games de wereld in sturen. Kan het dan de vrijdag ervoor zijn of de dagen daarna? De tijd zal het leren! We hebben contact opgenomen met PlayStation en PixelOpus, maar hebben nog geen antwoord mogen ontvangen.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply