Terwijl gamers al flink aan het nagelbijten zijn als het gaat om aankondigingen rondom de E3… hebben we hier… een aankondiging rond de E3. Daarmee is er natuurlijk meteen de vraag, ken je Yooka-Laylee nog? Dit is een 3D Platformer die jaren geleden werd gezien als één van de grote Kickstarter beloftes als het gaat om gaming. Oud-gedienden van ontwikkelstudio Rare richtte de club Playtonic Games op om de platformer van een comeback te voorzien. Een game die de liefhebbers van Banjo-Kazooie op zouden willen vreten. Yooka-Laylee dus. Bekijk hier onze review.

Nu er een paar jaar verstreken is, zal het je niet verbazen dat er een vervolg komt. Alleen is het niet zo dat het een typisch vervolg is. De nieuwe game heet Yooka-Laylee: The Impossible Lair en is een 2D Platformer.

Vanuit de trailer kunnen we opmaken dat de klassieke links-naar-rechts-gameplay terugkeert. Iets wat ook in de roots van deze ontwikkelaars zit. Rare stond in de jaren ’90 vooral bekend om de Donkey Kong Country games. Daarnaast is er een 3D Overworld die mij dan weer doet denken aan de 2D-stijl van The Legend of Zelda-titels. Klinkt gek, maar neem een kijkje naar de trailer en je snapt waarschijnlijk wat ik bedoel.

Yooka-Laylee: The Impossible Lair komt dit jaar nog uit voor Steam, PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply