XIII is een stripboekenreeks die in 2003 vertaald werd naar een game die gepubliceerd werd door Ubisoft. Vele hebben mooie herinneringen aan de first person shooter. Het was een game die, samen met titels zoals The Legend of Zelda: Wind Waker, zorgde voor de populairteit van zogeheten cel-shaded graphics. Daarnaast had het volgens fans een ontzettend boeiend verhaal die getergd werd door een cliffhanger. Half-Life 2: Episode 2 is er niets bij want sinds die release hebben we niets meer van een nieuwe game vernomen.

Tot april van dit jaar. Toen kondigde Microïds en Mindscape aan dat zij een remake gaan maken van deze shooter. De hype werd meteen opgevoerd met een releasedatum van 13 november. Later bleek dat een ontzettend drukke week te worden met Star Wars Jedi: Fallen Order en Pokémon Sword/Shield. Sindsdien hebben we niets meer van de titel gehoord.

Ontwikkelaar Playmagic heeft nu aangekondigd dat XIII die datum niet gaat halen. De game is verzet naar 2020. Ze zeggen meer tijd nodig te hebben om het project beter uit de verf te laten komen. Er wordt ook gezegd dat we binnenkort iets tofs te zien krijgen, wellicht een trailer tijdens gamescom 2019? Wanneer we de game exact kunnen verwachten is niet bekend gemaakt.

DISCLOSURE:
GamerGeek Johan werkt bij Mindscape, de distributeur van deze game en verantwoordelijk voor PR en marketing in de BeNeLux voor deze titel.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply