De Tokyo Game Show (TGS) gaat net als Gamescom een online evenement organiseren. Het volledige programma is nu bekend.

Opvallend: Microsoft opent de show in Japan met een Xbox Showcase. In het thuisland van PlayStation en Nintendo heeft Xbox het altijd wat moeilijker gehad met haar consoles, maar met een show tijdens de TGS lijken zij nu ook te zeggen om met Xbox ook Azië te gaan veroveren. Het zal zeker afhangen van de line-up die tot nog toe altijd vrij Westers georiënteerd was.

Zoals op de afbeelding te zien is, komen alle partijen wel zo’n beetje aan bod, verdeeld over vier dagen, van donderdag 24 tot en met zondag 27 september. Gezien het tijdsverschil moet je er voor Nederlandse begrippen zeven uur vanaf halen. Zo begint de Xbox-presentatie bijvoorbeeld om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Square Enix, Capcom, Konami, Bandai Namco, Tencent Games, allemaal hebben zij een eigen plek. Een aparte presentatie van Sony met PlayStation staat niet op het programma. Capcom heeft aangekondigd Resident Evil Village te tonen tijdens de show. Daarnaast is er ruimte voor e-sports. Zo is er een Street Fighter League, een Puzzel & Dragons Champions Cup en een Magic: The Gathering Card Game-toernooi.

De Tokyo Game Show wordt al vanaf 2001 gehouden. Dit jaar zal alles online gepresenteerd worden vanwege de coronapandemie.

Alle livestreams zijn te volgen via het officiële YouTube-kanaal van de organisatie.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply