Goed nieuws! Microsoft heeft een nieuwe versie van de Xbox-app voor iOS uitgebracht. Zo kondigt de softwaregigant aan via haar eigen website. Belangrijkste verbetering op het eerste oog is voor iOS-gebruikers, die krijgen nu de optie om games via remote play te spelen op iPhones en iPads. Even voor de duidelijkheid: dit is geen xCloud.

Dat is nog niet beschikbaar op Apple devices. Daar is nog steeds ruzie over: Apple vindt dat Microsoft zich niet aan de regels houdt met xCloud, wat betreft de voorwaarden van de App Store.

De app van Xbox daarentegen is wel gewoon beschikbaar op apparaten van Apple. Remote play is dat je verbinding maakt met je console in huis en de games daarop draait, maar wel op een ander scherm afspeelt. Het is een omweg, maar uiteindelijk kan je wel gewoon dus Xbox games op een Apple device afspelen, zolang het maar draait om je eigen Xbox-console en dus niet in de cloud, zoals xCloud doet. Deze functie is overigens al lange tijd beschikbaar via Google Play Store.

Verder is het uiterlijk iets aangepast. Ook kan de app gebruikt worden om te chatten met vrienden, alvast downloads aan te zetten naar je console of uiteraard om games aan te schaffen. Je kunt je console via de app aan elkaar verbinden.

De verbeterde versie van de app, wat ook als een soort tweede scherm gezien kan worden, is nu beschikbaar. Op Apple apparaten heb je minstens iOS 10 nodig. Android-gebruikers hebben minimaal versie 6.0 nodig.

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply