Heel soms duikt er zo maar ineens een stukje hardware van vroeger op, met name voor hardcore gamers en verzamelaars erg interessant. Gamehistoricus Liam Robertson heeft een WorkBoy ontdekt, wat een accessoire is voor de oorspronkelijke Game Boy.

De originele Game Boy is een hardware product uitgebracht in 1983 en werd een mega hit en véél succesvoller als zijn voorganger, de Game & Watch.
De WorkBoy is nooit uigebracht. Het is een toetsenbord en laat gebruikers een agenda en adressenboek bijhouden op de originele Game Boy.
Robertson wist in contact te komen met een van de makers van deze accessoire. Er was trouwens een cartridge nodig, je weet wel, die oude grijze schijfjes. Deze had Robertson niet in bezit, maar een datalek van Nintendo zorgde ervoor dat het alsnog mogelijk was om aan een rom van de software te komen om zo de WorkBoy te laten werken.
Het idee was dat de WorkBoy in 1992 op de markt zou komen. Uiteindelijk heeft Nintendo besloten, de officiële reden is niet bekend, om de WorkBoy niet uit te brengen.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply