Wargaming is een naam die je ongetwijfeld voorbij hebt zien komen. De uitgever is al een tijdje flink bezig om een serieuze speler te zijn in de gaming-scene en heeft her en der al zeker wat strepen verdiend. Zeker op het free-to-play gebied waar ze bekend staan met titels zoals World of Tanks, World of Warplanes en World of Warships. De afgelopen jaren heeft Wargaming geprobeerd ook games te maken die niet persé te maken hebben met een voertuig. Zo hebben ze de 4X Strategy klassieker Master of Orion een reboot gegeven, deden ze een poging om 90s actie te brengen met Hybrid Wars en brachten een free-to-play-variant van strategie in de vorm van Total War: Arena. Dat deze pogingen succesvol zijn geweest, durf ik niet hardop te zeggen, aangezien het bedrijf nog steeds World of Tanks als hun paradepaardje vooraan de stoet zet.

Maar nu is het tijd voor een nieuwe game; Pagan Online. Met deze titel willen ze het gat opvullen wat Blizzard Entertainment al een tijdje open laat in de vorm van een actie-rpg. Nu wisten we al dat de game er aan zat te komen, maar nu zijn de eerste gameplay-beelden online gekomen die een beter beeld schetsen van de titel! Hierin worden drie speelbare personages geïntroduceerd die zich hakkend en zagend een weg banen door allerlei verschillende beesten. Dat de titel doet denken aan een andere franchise die onlangs een mobiele game aangekondigd kreeg (hint: het is Diablo), is onvermijdelijk.

Pagan Online wordt ontwikkeld door Mad Head Games, een studio die hiervoor vooral veel “hidden object” titels heeft uitgebracht. Met andere woorden, klikken tot je een ons weegt. Iets wat wel past bij een actie-RPG als deze. Weet het dan marktaandeel van Path of Exile weg te snoepen? De tijd zal het leren!

Lees het volledige persbericht onder de gameplay-video!

17 december 2018 — Wargaming en Mad Head Games hebben zojuist de eerste gameplay teaser trailer van Pagan Online naar buiten gebracht. De game is een intense actie RPG die in 2019 voor de PC zal verschijnen. Bekijk hoe deze eerste drie helden hun krachten gebruiken om kwaadaardige hordes aan vijanden en grote bazen verslaan die op de pre-Christelijke mythologische wezens geïnspireerd zijn.

Pagan Online moedigt nieuwsgierige PC spelers aan om alvast de game voor de lancering testen in de zogeheten Trials op pagan-online.com. De game is ontwikkeld met de ambitie om “actie” een nieuwe betekenis te geven op het woord “Action RPG” door intense op sessie gebaseerde gevechten aan te bieden die mensen belonen wanneer zij slim en bekwaam te werk gaan. De progressiesysteem van de karakters stimuleert met tot het bouwen en ontwikkelen van een soort van ‘familie’ met vele unieke personages, in plaats van één personage met meerdere builds.

Combinaties van tuig, vaardigheden en personages leveren samenwerkingsvoordelen op die gebruikt kunnen worden tijdens uitdagende grote baasgevechten en andere modi. De combinatie van het verhaal in Pagan Online, haar arena’s en het feit dat meerdere keuzes die leiden naar verschillende ontmoetingstypen; creëren het gevoel van een levende en fluctuerende wereld, waarin elke dag en elk gevecht anders is.

“With Pagan Online we’ve worked hard to deliver a fast-paced and intense combat system that’s easy to pick up but difficult to master,” aldus Uros Banjesevic, Co-founder en Creative Director van Mad Head Games. “We took inspiration from MOBAs to create unique characters with specific skills and specialties, and when you put them into this type of combat system you end up with a family of fighters that do different things well in different scenarios.”

“The amount of loot in Pagan Online is vast – we want players to be challenged to experiment and find the right combinations of skill boosts and buffs that make their playstyle even more effective,” aldus Jacob Beucler, Product Director van Wargaming. “This means knowing the different characters, how you want to play them, and what they’re good at, and trying out different loadouts until you find the most deadly combination.”

Pagan Online, biedt missies op verschillende niveaus, hoge herspeelbaarheid, intense top-down gevechten, heel veel aanpasbassingen, buit en chaos. Meld je aan voor de “Trials” op:

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply