Zeg je Wargaming, dan zeg je World of Tanks. Wellicht ook World of Warships, een andere populaire online titel. Maar door de jaren heen is de publisher door wat experimentele fases heen gegaan. Zo hebben ze de 4X franchise Master of Orion nieuw leven in geblazen, deden ze een poging tot een Twin Stick shooter met Hybrid Wars, ze kochten een prominente RTS studio met de rechten van Total Annihilation en ze hebben zat VR en AR tech demo’s liggen.

Vandaag kondigt de uitgever aan dat het team achter World of Tanks in samenwerking met 1C Game Studios werkt aan de third person shooter; Caliber. Deze komt voor het eerst buiten Rusland uit, de titel is daar al sinds 2017 te spelen. Dit is een third person game waarbij je met vrienden missies tegen computergestuurde tegenstanders kan spelen of andere teams verrot kan knallen in PvP. Elk team bestaat uit verschillende klassen met de bekende stereotypen zoals Sniper, Medic, Assault en Support.

1C Game Studios heeft hiervoor de IL-2 gevechtsvliegtuig games gemaakt, ze moeten dus niet verward worden met de publisher 1C Company.

Zoals de World Of – serie zal Caliber ook free to play worden. Op gamescom 2019 is de game voor het eerst speelbaar voor het Europese publiek. Lees hieronder het volledige persbericht.


8 augustus 2019 — De makers van World of Tanks en 1C Game Studios hebben hun handen ineengeslagen en kondigen vandaag hun nieuwe project Caliber in het Westen aan.

Caliber is een 3e persoons actie game en richt zich op de wat oudere gamer. De focus ligt vooral op communicatie, coördinatie en tactiek. In teams van vier personen kun je missies tegen AI volbrengen in PVE Spec Ops mode. Uiteraard kun je ook lekker online losgaan tegen andere groepen van vier in de PVP-modus.

Er zijn verschillende operators met elk zijn eigen rol:

Assault: Effectief bij korte en middellange afstanden. Perfect voor wie een agressieve speelstijl heeft.
Support: Biedt vuurdekking aan de rest. Perfect als je van zware wapens houdt.
Medic: Helpt het team in het heetst van de strijd. Ideaal voor wie graag een helpende hand biedt.
Sniper: Vecht op een afstandje, wat perfect is voor wie één schot al vaak genoeg is.


Om te kunnen winnen moet iedereen zijn steentje bijdragen door in je rol te blijven en zo goed als mogelijk samen te werken.

Spelers hebben een keus van diverse Special Forces uit verschillende landen zoals de Poolse GROM, de Amerikaanse US Navy SEALs en de Kommando Spezialkräfte. Het verschil tussen die naties is duidelijk te zien aan de in-game modellen. Hun uniformen, emblemen, wapens waaronder zelfs de scopes zijn tot in de details authentiek nagemaakt.


“We’re extremely excited to be presenting Caliber in Europe for the first time, especially as it will be showcased on gaming’s biggest stage: gamescom,”states Alexander Zezyulin, Product Director. “And yes, when designing the game, we made sure it fits the Wargaming philosophy: it’s free-to-win and fair. Also, it’s important to note that Caliber isn’t a twitch-reaction shooter; only tactics will help you in this theater of war!”

De game werd al in het GOS-gebied getest en zal voor het eerst op de gamescom 2019 in de Koelnmesse aan het Europese publiek gedemonstreerd worden.

Europese spelers die graag meer willen weten kunnen zich hier voor meer informatie registreren: playcaliber.eu.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply