Sonic the Hedgehog viert volgend jaar feest. Dé mascotte van Sega wordt in 2021 alweer 30 jaar en dat moet natuurlijk worden gevierd en dat kan natuurlijk niet beter dan met nieuwe games.


Tenminste, dat is te lezen in LSB Europe Summer, wat eigenlijk een document is voor licentiehouders van Sega. Volgens het bedrijf wordt 2021 ‘het jaar van de viering van Sonic’. Dit moet gebeuren met zo is te lezen: nieuwe games, meer digitale content, evenementen, grote aankondigingen en een licentieprogramma dat op alles is afgestemd.

De eerste Sonic the Hedgehog dateert alweer uit 1991. Het debuutspel moest voor Sega de grote tegenhanger worden van Nintendo’s Super Mario. In een rijke geschiedenis zijn er inmiddels meer dan honderd titels uitgekomen op maar liefst 34 verschillende platformen.

In het document is tevens te lezen dat de franchise in totaal al voor zes biljoen(!) aan inkomsten heeft gezorgd. Er zijn meer dan 920 miljoen  games verkocht. Ook verscheen Sonic in 2020 op het witte doek met een film, waarvan het tweede deel reeds is aangekondigd voor 8 april 2022 en daar blijft het dus – als we Sega mogen geloven – zeker niet bij.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply