Het is een grap die inmiddels vaker gemaakt wordt dan “waarom ging de kip de weg oversteken?”. Als er ook maar iets van een aankondiging op komst is, dan zal er altijd een troller aanwezig zijn die voor de gein “HALF-LIFE 3” gaat roepen. En we weten allemaal dat we stiekem willen dat het gebeurd.

Valve heeft – nadat er al geruchten en lekken online waren gekomen – bevestigd dat ze werken aan een nieuwe game in de Half-Life franchise. Helaas zal het voor de gemiddelde gamer niet zijn wat ze hopen. De game gaat Half-Life: Alyx heten en zal, zoals het er nu naar uit ziet, enkel speelbaar zijn in Virtual Reality.

Half-Life verscheen van origine in 1998 en zette het First Person Shooter landschap op zijn kop. Dit door middel van een dieper verhaal dan we gewend zijn en een grote nadruk op atmosfeer. Half-Life 2 was het debuut van het digitale distributieplatform Steam en wist in 2004 grote indruk achter te laten door de Source engine, deze liet realistische physics toe ingame. Denk hierbij bijvoorbeeld aan objecten die zonder script kunnen reageren op andere objecten. Die titel werd gevolgd door Half-Life 2: Episode 1 in 2006 en Half-Life 2: Episode 2 in 2007. De laatste titel eindigde met een gigantische cliffhanger waardoor fans niet konden wachten op Episode 3, welke nooit is gekomen.

De titel doet suggereren dat de nieuwe VR-titel zich gaat richten op het personage Alyx Vance, welke de grootste rol speelde in de Half-Life 2 titels, naast Gordon Freeman. Of dit het directe vervolg wordt op Episode 2, dat weten we nog niet. Aangezien SteamVR ondersteunt wordt, kunnen we uitgaan van een game die op zijn minst de Valve Index en HTC Vive headsets gaat ondersteunen.

Aanstaande donderdag 21 november om 20:00 uur Nederlandse tijd, gaat Valve meer informatie geven.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply