De release van Assassin’s Creed Origins nadert en Ubisoft hoopt de hypetrain flink op te voeren. In dit geval dus met een expositie. Het oude Egypte en de 10 jaar lange geschiedenis van de Assassin’s Creed franchise zijn hierin de centrale thema’s. Op Utrecht Centraal is het te zien van 23 t/m 29 oktober. De nieuwe game verschijnt op 27 oktober voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wat mij betreft een leuke manier om een dergelijke game onder de aandacht te brengen. Leuk detail ook, het is gratis voor iedereen toegankelijk. EA Sports was vorige maand ook al te vinden in de centrale hal op Utrecht Centraal, daar was toen aandacht voor de release van FIFA 18.

Hieronder het gehele persbericht;

De Meern, Nederland – 18 oktober 2017 – Ubisoft maakt vandaag bekend dat Assassin’s Creed Origins een speciale expositie krijgt op Utrecht Centraal. Fans kunnen zich vanaf dinsdag 24 oktober tot en met zondag 29 oktober in het Oude Egypte wanen en terugkijken op tien jaar aan gamegeschiedenis in de Assassin’s Creed Origins Expo.

Mystieke expositie
De Assassin’s Creed Origins Expo neemt bezoekers mee naar het Oude Egypte, dat het decor vormt van Assassin’s Creed Origins, de nieuwste Assassin’s Creed-game die vanaf 27 oktober 2017 verkrijgbaar is. De expositie bevat een veelvoud aan iconische voorwerpen en momenten uit de serie, zoals standbeelden, kostuums en rekwisieten. Fans kunnen een unieke foto maken op Cleopatra’s troon of zichzelf vereeuwigen als zij net als in de game-serie in de iconische hooibaal springen. Bovendien is er exclusieve Assassin’s Creed-merchandise te koop voor de echte liefhebbers.

Meer dan 100 miljoen verkochte games
Assassin’s Creed is één van ‘s werelds bekendste en succesvolste game-reeksen aller tijden met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Bovendien is het universum van Assassin’s Creed uitgebreid naar onder meer strips, romans en zelfs een Hollywoodfilm met Michael Fassbender in de hoofdrol. In de games kruipen spelers in de huid van acrobatische sluipmoordenaars in levendige werelden die bestaan uit een zeer overtuigende en realistische mix van fictieve geschiedenis en gebeurtenissen uit de echte wereld. Eerdere games lieten spelers al proeven van zorgvuldig nagebouwde steden in veel verschillende tijdperken en landen, zoals het klassieke Rome ten tijde van de Renaissance en het Victoriaanse Londen tijdens de Industriële Revolutie.

Assassin’s Creed Origins
Assassin’s Creed Origins is een gloednieuwe visie voor de franchise, kent een nieuw gevechtssysteem en bevat een vernieuwde verhaal gedreven ervaring. Spelers hebben als protagonist Bayek een heel land, Egypte, om te ontdekken, van woestijnen tot oases en van de Middellandse Zee tot de Piramiden van Gizeh. Tijdens hun tocht door dit grote en onvoorspelbare land, vechten zij tegen gevaarlijke vijanden en beesten.

Feestelijke opening
De Assassin’s Creed Origins Expo bevindt zich in de stationshal van Utrecht Centraal en is het resultaat van een samenwerking tussen Ubisoft en Game Mania. De Assassin’s Creed Origins Expo wordt op maandagavond 23 oktober feestelijk geopend.

Assassin’s Creed Origins is vanaf 27 oktober 2017 verkrijgbaar voor alle Xbox One-platformen, waaronder Xbox One X wanneer deze op 7 november gelanceerd wordt, PlayStation 4 (Pro) en Windows PC.

Voor meer informatie over Assassin’s Creed, ga naar assassinscreed.com.

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply