De een geeft er helemaal niets om, terwijl de ander het juist als een uitdaging ziet: trophies, met als de belangrijkste de “Platinum Trophy” deze staat vaak symbool voor het feit dat jij de game volledig hebt uitgespeeld, soms zelfs op 100%. Enkele weken voor de launch van de PlayStation 5 kondigt Sony aan dat het systeem op de schop gaat.

Het belangrijkste: het puntensysteem wordt veranderd. Nu gaat dit van 1 tot 100, dit wordt 1 tot 999. De huidige trophy’s worden automatisch omgezet en het kan dus zijn dat je in een game ineens een veel hoger level heb bereikt. Een rekenvoorbeeld van Sony laat zien, dat level 12 nu, gelijk staat aan 200 straks.

Het lijkt gedaan omdat games steeds groter worden, met meer mogelijkheden en dat er dus ook meer trophies per game gehaald kunnen worden. Ook zijn er nieuwe iconen. Brons is tot en met 299. Zilver gaat tot 599. Goud is tot 998 en de hardcore gamers gaan voor een Platinum trophy met 999 punten. Een leuk detail: de trophy gaat licht van kleur veranderen, zodra je dichter bij de volgende stap komt.

Tevens is nu bevestigd dat trophies mee verhuizen naar de PlayStation 5.

En even voor wat inspiratie: wat zijn nu de lastigste PlayStation trophies:

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply