Zojuist is via een livestream van Summer Game Fest een nieuwe game aangekondigd in de langlevende Tony Hawk franchise. Het gaat hier om een remake van Tony Hawk’s Pro Skater 1 en Tony Hawk’s Pro Skater 2. Deze games kwamen van origine uit in 1999 en 2000 respectievelijk. Met het 20-jarig bestaan van deeltje twee lijkt het dus een perfecte timing om beide games terug te brengen. De collectie heet Tony Hawk’s Pro Skater 1+2!

In deze games moet je een variatie aan trucs uitvoeren voor punten en verzamel je verschillende objecten in de levels. De trucs bestaan o.a. uit flips, grabs, manuals, grinds en meer. De serie begon na zijn vierde deel af te dwalen naar subseries. De Underground games waren nog populair in het midden van de jaren 2000′, maar daarna nam de populariteit af. De franchise werd een paar jaar stilgezet nadat Tony Hawk Ride mislukte, deze probeerde mee te liften op de hype van Guitar Hero door een plastic accessoire mee te leveren. Deze werkte volgens critici niet naar behoren. In 2015 kwam Tony Hawk’s Pro Skater 5 uit, maar was een misbaksel van een game. Het is niet de eerste keer dat deze games van een heruitgave worden voorzien, in 2012 werd het ook al geprobeerd met Tony Hawk’s Pro Skater HD. Ook die game viel niet in de smaak.

Vicarious Visions is de studio die achter de 2020 remakes zit. Eerder brachten zij ook Crash Bandicoot terug met de N.Sane Trilogy. In een interview met Geoff Keighley werd vermeld dat ze met name ’the feel’ van de game goed willen neerzetten. De games blijven wat betreft content voor een groot deel hetzelfde. Met levels, trucs. modes en de muziek uit de oude games. Wel worden er een aantal trucs uit latere delen toegevoegd zoals de revert – die van oorsprong zijn debuut maakte in THPS 3 – waarmee je combo’s nog langer kan maken. Create-A-Skater en Create-A-Park worden ook uitgebreid.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 verschijnt 4 september 2020 op Xbox One, PlayStation 4 en de Epic Games Store.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply