De PlayStation podcast ‘Sacred Symbols’, die gepresenteerd wordt door Colin Moriarty – voorheen IGN en Kinda Funny -, Chris Ray Gun en Dustin Furman, is aangeklaagd door uitgever Square Enix en ontwikkelstudio Crystal Dynamics. Moriarty lekte in hun laatste aflevering namelijk informatie die hij van een anonieme bron had gekregen over de nieuwe Tomb Raider game die in ontwikkeling is.

Zo staat het project bekend als ‘Jawbreaker’ en was het gelekte document een stuk script waar voice-over acteurs auditie mee kunnen doen, met daarbij een omschrijving van de rol en de game. De nieuwe Tomb Raider game zou gaan om een Lara Croft die niet meer een beginneling is, maar een beroemdheid binnen haar vak. Het gelekte stuk script omvat een paar gesprekken en de vacature voor de rol omschrijft een actrice die van origine een Brits accent moet hebben en geen probleem moet hebben met scenes waarin twee vrouwen intiem worden met elkaar, wat naar alle waarschijnlijkheid duidt op een bisexuele of lesbische geaardheid van Lara Croft.

Van Square Enix en Crystal Dynamics heeft Patreon nu een zogheten DMCA notificatie gehad. In de meest simpele taal komt het neer op een claim dat iemand informatie of data publiceert waar de aanklager de rechten over heeft. Patreon is een crowdfunding platform waar de podcasts van Last Stand Media, het bedrijf van Moriarty, op worden gepubliceerd. Door de aanklacht is de aflevering op Patreon gewijzigd, maar is alle informatie nog te horen op de gratis versies van de show op o.a. Spotify en YouTube (hierboven te bekijken). Deze versies staan nog online omdat er enkel een aanklacht via Patreon is ingediend. Met deze aanklacht weten de partijen wel indirect te bevestigen dat de informatie die gelekt is, waar is.

In een extra video/podcast gaan de heren achter ‘Sacred Symbols’ uitgebreid in op de claim.

De ontwikkeling van de nieuwe Tomb Raider game werd officieel bevestigd tijdens een Unreal presentatie, waarin ook bekend werd gemaakt dat de nieuwe game in de action-adventure serie ontwikkeld wordt met behulp van Unreal Engine 5. Sindsdien is Square Enix bezig met het verkopen met een aantal westerse studio’s en diens IP’s, waaronder Crystal Dynamics en Tomb Raider. Embracer Group gaat de nieuwe eigenaar worden, maar de verkoop is op moment van schrijven nog niet rond.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply