Groot nieuws voor fans van het PlayStation 2/Nintendo Gamecube en Xbox tijdperk. Uitgever Deep Silver Benelux maakte vandaag via twitter bekend dat zij de franchises Timesplitters en Second Sight hebben overgenomen voor de Benelux. In feite is het THQ Nordic die de IP’s nu in handen heeft. Zij zijn eigenaar van Deep Silver. Dit stelt de uitgever in staat om de oudere games en mogelijk nieuwe titels in deze series uit te brengen, iets wat ze ongetwijfeld van plan zijn.

Second Sight is een third person shooter uit 2004 met een hoofdpersonage die bezitte over telekinetische krachten. Het vrij manipuleren van objecten en personages in een omgeving was toendertijd compleet nieuwe technologie. Een ander goed voorbeeld hiervan is de Gravity Gun uit Half-Life 2. De titel werd toendertijd uitgebracht door Codemasters en kreeg middelmatige reviews. Persoonlijk kan ik (Jim) me herinneren dat deze game op een PlayStation 2 demo disc stond. Vond het toen wel geinig, maar was meer in de ban van The Suffering, kent u die nog?

Timesplitters is een trilogie aan first person shooters waarvan de laatste twee werden uitgegeven door EA. De franchise stond bekend om zijn cartoony stijl en variatie aan levels die zich in verschillende tijdperken afspelen. Future Perfect uit 2005 was de populairste en kreeg veel lof voor zijn multiplayer-stand.

Beide franchises werden ontwikkeld door Free Radical Design. De studio werd in 2009 overgekocht door Crytek, maar sloot alsnog in 2014. Het merendeel ging vervolgens op in Dambuster Studios, zij ontwikkelde vervolgens Homefront: The Revolution. De studio is in handen van Deep Silver.  Jarenlang heeft de serie in de koelkast gezeten, met pogingen om een vierde te ontwikkelen voor de Wii/PlayStation 3/Xbox 360. De laatste jaren is een groep fans bezig met een game Timesplitters Rewind, maar de ontwikkeling daarvan gaat erg sloom. Het development blog is al sinds 31 december 2017 niet meer voorzien van een update.

Het is nog onbekend wat de nieuwe projecten zullen zijn. Een HD remaster van de originele Timesplitters trilogie lijkt de meest logische stap, maar of THQ Nordic deze zal zetten is nog maar de vraag. Persoonlijk zie ik een PC versie wel zitten. Meer info volgt, volgens de uitgever, later.

 

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply