Eventjes géén E3 nieuws! Ja, het is lastig voor te stellen deze week, maar het is het lezen waard (belooft)!

Het jaarlijkse evenement Indigo viert dit jaar zijn 10e verjaardag en is daardoor omgedoopt tot IndigoX. Het is een mooie showcase van wat Nederlands ontwikkeltalent allemaal te bieden heeft. De Dutch Game Garden heeft vandaag de volledige line-up bekend gemaakt voor deze editie en die liegt er niet om!

Het evenement is op vrijdag 28 juni in Speys Jaarbeurs, Utrecht. De toegang is volledig gratis. In totaal zullen er 31 titels te zien/spelen zijn, maar voor het gemak hebben wij hier een paar highlights voor je!

The Sojourn

Niet alleen viert Indigo dit jaar zijn tiende verjaardag, ook de Nederlandse uitgever Iceberg Interactive is al een decennium onder ons en ze houden voorlopig niet op. Shifting Tides heeft een mysterieuze first person puzzelgame gecreërd over licht, duisternis en de natuur. Het ziet er veelbelovend uit!

Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy

Deze trailer debuteerde deze week tijdens de PC Gaming Show op de E3! Ja, dat is een enorm groot podium en het lijkt erop dat Ludomotion de roots niet vergeten is en komen – waarschijnlijk na bijgekomen zijn van heftige jetlag – dus met de game naar Utrecht. Het gaat hier over een roguelite actie RPG met een hele abstracte stijl, wellicht iets te abstract voor sommige, maar wie weet maakt de gameplay dat aspect meer dan goed!

We Were Here Together

Het Rotterdamse Total Mayhem Games komt dit jaar met maar liefst het derde deel in de We Were Here franchise; We Were Here Together. In deze game – die je met 2 spelers moet spelen – bevind je je, samen met een partner, in een mysterieus kasteel. Je moet puzzels oplossen om door de verschillende gevaarlijke ruimtes heen te komen, maar daar heb je informatie voor nodig. Informatie die jou mede-speler heeft. Communicatie is de sleutel in dit spel. Mocht je NU al benieuwd zijn naar de game, de eerste titel is helemaal gratis te spelen op Steam.

DISCLAIMER: GamerGeek Jim werkt voor het bedrijf wat de marketing en pr verzorgt voor de We Were Here games.

Escalation 1985

Wat zou er gebeuren als de Koude Oorlog daadwerkelijk uitliep tot gevechten? Dat is de vraag die de ontwikkelaars van Escalation 1985 willen beantwoorden. De game moet zich gaan richten op combat die authentiek moet aanvoelen voor die tijd, met wapens die in de periode van de jaren ’80 passen. De game is 2 jaar geleden voor het eerst onthuld en eindelijk speelbaar op IndigoX.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply