The Legend of Zelda; Skyward Sword, een Wii game uit 2011, krijgt een HD-versie op de Nintendo Switch. Dit werd bekend tijdens de Direct-livestream van 17 februari. Nog wel even geduld: de game verschijnt op 16 juli. Wel is het al mogelijk om de titel te reserveren via de eShop.

In de tijdlijn van The Legend of Zelda (dat overigens meerdere lijnen kent en heel warrig is), vertelt Skyward Sword het beginverhaal. Zo word vertelt waar het Master Sword oorspronkelijk vandaan komt.

Deze Zelda game is voor zijn doen heel erg lineair, bevat een traditionele speelwereld met kerkers, en had (in 2011) als unieke feature dat spelers Link bestuurde met motion controls. Dit kan nog steeds, maar ook is deze game (eindelijk!) ook te spelen met normale (button) controls. Liefhebbers die het origineel qua gameplay zo dicht mogelijk willen benaderen: het kan ook worden gespeeld met de Joy-Con controllers. Eén controller is dan je zwaard, de ander het schild.

Het is trouwens niet de eerste HD-remaster van een Zelda-game. Zo kwamen The Wind Waker en Twilight Princess al naar de Wii U op deze manier. Nieuws over de andere Zelda-game die in ontwikkeling is, en waar toch echt veel meer hype voor is, Breath of the Wild 2, komt later dit jaar. Ook verschijnt er een speciale uitvoering van de Joy-Con set ter ere van deze game.


Mensen die deze HD-versie van een 2011 Wii game trouwens willen spelen op de Switch, je betaald gewoon de volle mep: € 59,99 , en daar vind ik wat van…

Bekijk hier nog meer nieuws van de Nintendo Direct:

Mario Golf: Super Rush aangekondigd
Hyrule Warriors: Age of Calamity krijgt Expansion Pass
Indiehit Hades krijgt fysieke Switch-release
Apex Legends op 9 maart naar Nintendo Switch
Fall Guys: Ultimate Knockout deze zomer naar Nintendo Switch
Free-to-play game Star Wars: Hunters aangekondigd voor Switch
Splatoon 3 aangekondigd voor 2022 release
Trailers van de Nintendo Direct

De volledige Nintendo Direct is hier terug te zien

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply