Zojuist heeft PlayStation een nieuwe State of Play uitgezonden, dit zijn presentaties waarin zij hun aankondigingen doen wat betreft de PlayStation 4, in een stijl die vergelijkbaar is met de Nintendo Direct.

De 20 minuten durende presentatie begon met Humanity. Een game waarin het lijkt alsof duizenden mensen tegen elkaar strijden, of dit echte spelers zijn valt nog te bezien. De beelden deden denken aan tech demo’s zoals Super Mario 128. Deze titel komt in 2020.

Daarna werden de eerste beelden getoond van de Call of Duty: Modern Warfare campagne. Er werd ook gehint naar een survival-mode die eerst naar PlayStation 4 komt. De volledige game verschijnt 25 oktober voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

De mensen achter Katamari Damacy komen met een nieuwe game. Daar waar Katamari ging over het steeds groter maken van een bal, deze nieuwe game gaat over een steeds groter wordende lijn van personages maken om vriendschappen te creeëren. Wattam komt in December naar PS4.

Techland, het bedrijf achter open world zombiegame Dying Light, komt – in samenwerking met een Indie-studio- met een verrassende nieuwe game Arise. Hierin speel je als een man die in het hiernamaals probeert door een magisch landschap te komen om het licht te vinden.

PlayStation VR kwam vervolgens aan bod. L.A Noire: The VR Case Files is nu beschikbaar op PlayStation VR. Gorn en Stardust Odyssey komen deze winter. After the Fall van het Nederlandse Vertigo Games is ook bevestigd voor het platform in 2020.

MediEvil, een remake van een PlayStation 1 klassieker, heeft een demo gekregen die nu te downloaden is vanaf de PlayStation Store. Op 25 oktober verschijnt de volledige game.

Civilization VI komt naar PS4 op 22 november. De grand strategy game krijgt daarnaast ook een expansion bundel, die apart verkrijgbaar is. Dat is een aparte keuze, want je zou denken dat ze voor deze console release alle content zouden bundelen. Eerder verscheen de game al op PC en werd aangepast voor een Switch release.

Death Stranding, het nieuwe project van Metal Gear maker Hideo Kojima, krijgt een aparte PlayStation 4 Pro editie. Op deze console zijn de bekende handdrukken te zien die in de trailers voorkomen. Daarnaast een doorschijnende oranje controller die doen denken aan de apparaten waar de baby’s in meereizen met de personages. Klinkt het te vaag? Ja.. dat dachten we al.

Afterparty, een cartoony adventure game komt op 29 oktober. Hierin speel je als twee tieners in een kleurrijke versie van hel, die met drankspelletjes proberen uit de hel te ontsnappen.

De PlayStation Plus line-up voor oktober werd bekend gemaakt. Honkbalgame MLB The Show 19 zal gratis te downloaden en spelen zijn, alsmede The Last of Us: Remastered.

Dat leidde direct naar een indrukwekkende trailer van The Last of Us Part II, waarin de motivaties van hoofdpersonage Ellie duidelijk werden. Ook werd Joel, het hoofdpersonage uit de eerste game, die gespeeld wordt door Troy Baker, eindelijk onthuld. De langverwachte Naughty Dog titel kreeg ook een datum. Op 21 februari 2020 verschijnt The Last of Us Part II op PlayStation 4.

Bekijk hieronder de volledige presentatie op je gemak terug!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply