Zojuist hebben Respawn Entertainment, Lucasfilm en EA de game Star Wars Jedi: Fallen Order onthuld. Dit wordt de derde game gebaseerd op één van de bekendste franchises ooit die geproduceerd wordt door EA. De andere twee games zijn Star Wars Battlefront en Star Wars Battlefront II.

De game komt op 15 november uit op Xbox One, PlayStation 4 en PC.

In het panel werd meerdere malen benadrukt dat dit een game is die hard gaat leunen op het verhaal. Het zal een Single Player ervaring worden zonder multiplayer of microtransacties.

De game wordt geschreven door één van de schrijvers achter de televisie-series The Clone Wars en Star Wars Rebels. Het verhaal gaat over een jonge Jedi Cal Kestis die probeert zijn krachten te verbergen in een wereld waarin de Jedi worden opgejaagd door The Empire. Cameron Monoghan, bekend van o.a. Gotham speelt de hoofdrol.

Verder zijn er personages onthuld zoals een Sith Inquisitor die Jedi Knights opjaagt en The Force gebruikt. BD1 is een assistent robot die in de game vele functies zal hebben. Zo werd er tijdens een panel al gesproken over een scan. Ben Burtt, die de geluiden heeft geproduceerd van o.a. R2D2, zorgt voor de ‘stem’ van deze droid.

Over de gameplay werd niet veel vrijgegeven. Er werd tijdens Star Wars Celebration gesproken over ’thoughtful combat’, dus het zal niet zijn dat we tegen tientallen vijanden tegelijkertijd gaan vechten. Ook zal de Lightsaber evolueren tijdens het verhaal, wat een grote hint is naar een upgrade-systeem voor het wapen. De game zal draaien op Unreal.

Waarschijnlijk krijgen we meer te zien tijdens EA Play, een gaming evenement van de uitgever die gehouden wordt vlak voor E3.
Bekijk de trailer:

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply