Ontwikkelstudio Endnight Games heeft door middel van een trailer bij gaming outlet IGN de releasedatum aangekondigd van hun nieuwste titel Sons of the Forest. De game werd voor het eerst aangekondigd tijdens The Game Awards 2019. Vorig jaar verscheen er een eerste gameplay trailer en nu weten we dus eindelijk wanneer we de game kunnen gaan spelen.

Sons of the Forest is het vervolg op The Forest. Die titel verscheen in 2014 in Early Access. Vier jaar later verscheen de game in zijn volledigheid op Steam – met ondersteuning voor VR – en PlayStation 4. Het is een survival game waarbij je op een eiland vast komt te zitten na een vliegtuigcrash. Je probeert hints te zoeken naar de verdwijning van je zoon op een eiland waar kannibalen rondwandelen. Om te overleven moet je niet alleen ervoor zorgen dat je genoeg voedsel en drinken hebt, maar je hebt de mogelijkheid om volledige basissen te bouwen met de materialen die je vindt. De game weet op een geinige manier de typische survival elementen te mengen met bouwen en een horror verhaal. De game is naast single-player ook in multiplayer te spelen. Het werd een groot succes, met meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren.

Sons of the Forest lijkt de meeste succesvolle elementen over te nemen en te verbeteren. De graphics hebben een flinke upgrade gehad en de bouwmogelijkheden lijken te zijn uitgebreid. Daarnaast wordt het verhaal uiteraard vervolgd. Sons of the Forest verschijnt 20 mei 2022, voorlopig alleen voor PC.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply