Gisterenavond was het tijd voor Gamescom! Maar dan niet helemaal zoals je dat van ons of de industrie gewend ben. Wel was het de tweede editie van Gamescom Opening Night Live dat ook dit jaar weer aan elkaar werd gepraat door presentator Geoff Keighley. In een show van 2 uur zouden we updates krijgen van games die we al kende en zouden er wat nieuwe aankondigingen plaatsvinden. Wij hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Twee games die aandacht kregen waren Fall Guys in de vorm van de onthulling van het tweede seizoen, waar je hier meer over kunt lezen. Maar ook Medal of Honor maakte een heuse comeback met een hun nieuwe VR project Above and Beyond waar je hier alles over kunt lezen.

Little Nightmares II

Het was misschien hét hoogtepunt van Gamescom Opening Night Live: de eerste gameplay beelden van Little Nightmares 2. Ook maakte publisher Bandai Namco bekend dat gamers op 11 februari 2021 met Mono aan de slag kunnen.

Mono is een jonge jongen die vastzit in een wereld dat ontregeld is door een transmissie. Six – het main character uit de eerste game – is deze keer je computergestuurde metgezel. In deel 2 kunnen spelers aan de slag met een nieuw verhaal-, puzzels en uitdagende nieuwe vijanden. De game komt naar zo’n beetje elk platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Later in 2021 staat ook een publicatie voor PlayStation 5, Xbox Series X  en Google Stadia op de planning.

Call of Duty: Black Ops Cold War
Call of Duty: Black Ops Cold War was al een dag eerder onthuld. Tijdens Gamescom Opening Night Live kregen we nieuwe beelden te zien. De campagne in het spel, waarin bekende personages als Mason, Woods en Hudson terug zullen keren, wordt ontwikkeld door Treyarch en Raven Software. Nog even geduld, 13 november kunnen gamers aan de slag op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Deze titel zal ook naar de next-gen consoles komen.

Ratchet & Clank: Rift Apart
Er werd een niet onderbroken versie getoond van de gameplay demo die we reeds te zien hebben gekregen tijdens de presentatie voor de PlayStation 5. Ook nu oogde de game weer schitterend tijdens een kort interview met de ontwikkelaar werd nog kort verteld waarom deze game enkel mogelijk is op PlayStation 5 en dat de haptic feedback ook bij Ratchet & Clank: Rift Apart een rol zal spelen. Toen het ging over de naam van de vrouwelijke lombax durfde zij niet eens een hint te geven, want het internet heeft teveel slimme mensen.

Jurassic World Evolution
Jurassic Park-fans kunnen nu ook een eigen park bouwen op de Nintendo Switch. Deze game, eerder uitgebracht op PlayStation 4, Xbox One en  PC, is gebaseerd op de Jurassic Park en World films. De game verschijnt op 3 november 2020.

DOOM Eternal: The Ancient Gods
Jim was in zijn nopjes want Bethesda en Id Software toonden gameplaybeelden van de The Ancient Gods, een uitbreidingspakket voor DOOM Eternal.

The Walking Dead bouwt bruggen
Nadat Bridge Constructor, de game waarin je bruggen bouwt, al eerder een interessante cross-over had met Portal is het nu de beurt aan The Walking Dead. Een releasedatum werd nog niet bekend gemaakt, een trailer wel.

World of Warcraft: Shadowlands
De “Bastion” trailer nam heel wat tijd in beslag op tijdens Gamescom Opening Night Live, maar hierna maakte Blizzard met “gewone” trailer bekend dat de nieuwe uitbreiding World of Warcraft: Shadowlands op 27 oktober zal verschijnen.Spellbreak
De magische free to play Battle Royale game Spellbreak kreeg een nieuwe trailer. De game is direct te spelen via Epic Games Store, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Age of Empires 3: Definitive Edition
Ook Microsoft had nieuws. Na deel 1 en 2 krijgt nu ook Age of Empires 3 een Definitive Edition dit gebeurt op 15 oktober. Betere graphics-, soundtrack en een slimmere AI. Het spel is nu nog in gesloten bèta te spelen. De game komt alleen uit op de PC.Unknown 9
Reflector Entertainment liet een next-gen game zien: Unknown 9. De game, gebaseerd op boeken en comics, is aangekondigd voor PlayStation 5,  Xbox Series X en PC. Hoofdpersonage is Haroona, een jonge vrouw uit India zij heeft visioenen van van haar eigen dood.

Teardown
Alles kan kapot! Opvallend, zo kunnen de graphics van Teardown wel genoemd worden. Gamers moeten een weg zien te vinden in een wereld, dat vooral bestaat uit blokjes. De bedoeling is dat Teardown dit jaar nog uitkomt voor PC.

Liefhebbers van Star Wars hadden het druk. Er waren nieuwe gameplaybeelden te zien van EA Motive’s Star Wars Squadrons, ook was er een bizarre combinatie met The Sims te zien in de vorm van Journey to Batuu, een daadwerkelijke expansion voor The Sims, maar ook werd bekend dat de LEGO game The Skywalker Saga uitkomt in de lente van 2021. In dit spel, dat uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC, is het mogelijk om naar elke planeet te reizen uit alle negen films. De game verschijnt ook voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.


Gamescom Night Live is hier trouwens volledig terug te kijken:
Want er was meer. Zo werden er beelden getoond van de nieuwe uitbreiding in Destiny 2 (voor 10 november), gameplaybeelden van Chorus-, Mafia: Definitive Edition en Turrican Anthology Vol 1 en 2. Ook werd Warhammer Age of Sigmar: Stormg Ground aangekondigd.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

  • Barry
    28/08/2020 at 7:20 pm Reply
    Beste lijst zo! Uitblinkers voor mij zijn Ratchet & Clank en Doom, maar ik ga ook zeker mijn WoW account ontwaken :) Unknown 9 ziet er overigens ook veelbelovend uit! De 'dodge' mechanic heeft de potentie van een soort Max Payne bullettime, kan interessante gameplay opleveren!
    • 31/08/2020 at 1:41 am Reply
      Unknown 9 ziet er heel interessant uit, zeer benieuwd naar!

Leave a Reply