Als je het gaming nieuws in de gaten houdt, dan wist je al een tijdje dat er een nieuw deel in de Saints Row serie aan zat te komen. Het laatste voltallige deel in de over-the-top-open-wereld verscheen in 2013. Sindsdien hebben we het moeten doen met een stand-alone expansion, wat remasters en een spin-off game die flopte. Agents of Mayhem… iemand???

Er is dus gekozen voor een heuze reboot van de franchise. Tijdens Gamescom Opening Night Live werd de show geopend met de onthulling van de game die simpelweg Saints Row heet. De formule lijkt her en der inspiratie op te doen vanuit Agents of Mayhem en de latere Saints Row delen. Met veel cartoony personages en gekke actie lijkt het weer een breed publiek aan te willen spreken. Veel gameplay is er nog niet onthuld, maar het verhaal gaat over een kleine groep die erop uit zijn om de straten van Santo Ileso schoon te vegen van criminele bendes. De game kan je in je eentje doorlopen, maar kan ook co-op gespeeld worden. Op de website wordt nadrukkelijk gesproken over ‘a friend’, dus dit zal gaan tot 2 spelers.

De grootste verrassing was misschien wel de onthulling van de releasedatum! Saints Row komt op 25 februari 2022 naar PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series S/X.

Om de aankondiging op te hypen is de remaster van Saints Row 3 nu gratis op PC via de Epic Games Store.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply