RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition komt 24 september naar PC en Nintendo Switch. Dat heeft ontwikkelaar Frontier Developments aangekondigd met een korte, maar krachtige en kleurrijke trailer.

Het origineel kwam alweer zestien jaar geleden uit en komt nu, met de uitbreidingen Soaked!- en Wild! als één verzamelpakket weer terug. Ook is er nu een sandboxmodus beschikbaar en kan de speler kiezen uit maar liefst 300 verschillende attracties, vijfhonderd scenario aankledingen, zestig winkels en twintig dieren. Ook is het mogelijk om in je eigen achtbanen te stappen met de zogeheten ‘riders cam’.

De game heeft lange tijd geen echte aanwezigheid gehad omdat Frontier en Atari in een rechtzaak zaten verwikkeld om de IP rechten van RollerCoaster Tycoon 3. Het lijkt erop dat Frontier deze game als haar eigen opnieuw uitbrengt en dat elk spoor van Atari hiermee is gewist.

Ook heeft deze game, zo blijkt uit de date van Steam, op PC enkele verbeteringen meegekregen: 1080p en breedbeeld. Moet wel gezegd: het is geen remaster, maar een heruitgave met enkele verbeteringen hier en daar. Ook zouden de controls zijn verbeterd. Let wel: hoe dit op de Nintendo Switch draait en speelt is nog niets bekend.

Frontier Developments weet wel wat het doet, aangezien de ontwikkelaar ook bekend staat om de andere pretparksimulator: Planet Coaster. De game gaat rond de 30 euro kosten en komt naast de Nintendo Switch uit op PC-launchers Steam en de Epic Games Store.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply