Riot Games viert deze week de verjaardag van de Multiplayer Online Battle Arena (of MOBA) League of Legends. LoL blaast maar liefst 10 kaarsjes uit en gaat nog steeds erg lekker. Ondanks dat het Battle Royale genre inmiddels het populairste jongetje van de klas blijkt te zijn, nog steeds staat League bovenaan de Twitch lijst als het gaat om best bekeken games.

Al langer waren er geluiden over nieuwe projecten die de studio in ontwikkeling zou hebben. Sterker nog, Riot Games bestaat al lang niet meer uit één studio.

Uiteraard krijgt League of Legends updates. Zo komt er een nieuw speelbaar personage, keert een oude favoriete tijdelijke mode terug en gaan er wat veranderingen komen in de gameplay. Daarnaast is League of Legends: Wild Rift aangekondigd. Dit wordt een mobiele versie van de MOBA die ook naar de consoles geport gaat worden. Volgens Riot is dit geen port van de PC-versie, maar is deze volledig ontworpen voor de platforms. Zoals je zou verwachten gaan vaardigheden en de besturing aangepast worden zodat deze meer overéén komt met touchscreens en knoppen in plaats van een muis en toetsenbord. Op mobiel komt Wilf Rift in 2020 uit.

Teamfight Tactics krijgt ook een mobiele versie. Deze kan in het eerste kwartaal van 2020 verwacht worden. Daarnaast krijgt de game een nieuwe uitbreiding met de naam Rise of the Elements die nieuwe personages en items zal bevatten. Vanaf 5 november is deze beschikbaar in de bestaande PC-client.

Legends of Runeterra wordt de digitale kaartgame gebaseerd op het universum van LoL. Het is overduidelijk het antwoord op Hearthstone, de populaire spin-off van Warcraft die al langer dan 5 jaar actief is. Alhoewel het logisch lijkt te zijn hier tegen te concurreren, dat gaat niet iedereen goed af. Zo is het Dota-kaartspel Artifact harder geflopt dan iedereen had kunnen voorzien. De release van LoR zal plaatsvinden in 2020 voor PC en mobiel.

League of Legends gaat ook uitbreiden naar andere media. Er komt een documentaire die de subtitel Origins heeft. Deze zal gaan over het succes en zal ongetwijfeld geen enkel negatief woord over de MOBA bevatten. Ook komt er een animatieserie met de titel Arcane, deze gaat zich richten op een aantal personages uit de MOBA en komt ook volgend jaar.

Daarnaast zijn er nog drie projecten aangekondigd die allen nog geen echte naam hebben. Zo is er Project A, een game die meteen doet denken aan Overwatch en Paladins. Het gaat hier om een tactische hero shooter.

Project L wordt een 1v1 fighting game in de geest van een Street Fighter of Mortal Kombat. Uiteraard zal dit ook de personages uit het League of Legends universum gebruiken. Als laatste is er Project F. Dit wordt een isometrische actie RPG die dan weer doet denken aan Diablo en Torchlight, uiteraard ook weer in datzelfde universum.

Goed, Riot Games is dus flink aan het uitbreiden als het gaat om het aantal titels. Welke lijkt jou het tofste of houd je het lekker bij de originele MOBA? Laat het ons weten!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply