Capcom heeft via een online presentatie meer details uit de doeken gedaan over Resident Evil Village. Dit is het vervolg op Resident Evil VII: Biohazard en daarmee dus het achtste hoofddeel in de survival-horror franchise. De ontwikkelaar en uitgever kwam met een releasedatum, een paar minuten gameplay, een demo en een multiplayer-mode.

In een presentatie die een kwartier duurde wist de producer te vertellen dat de game naar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en PC komt. Op 7 mei 2021 komt de game naar alle zojuist genoemde platforms.

Zoals het vorige deel, wordt Resident Evil Village in het first person perspectief gespeeld. Wederom speel je als Ethan Winters die dit keer in een dorp en kasteel terecht komt waar wederom vreemde types rondlopen die dit keer de vormen lijken aan te nemen van onder andere weerwolven en vampieren, naast de bekende zombies. Wat betreft gameplay is er nu een block-functie die, volgens de producer, strategisch ingezet moet worden.

Het zal je niet verbazen dat er naast je normale en digital deluxe editions ook een fysieke collector’s edition verschijnt met daarin een steelbook, poster, artbook, trauma pack code en een beeldje van Chris Redfield, één van de belangrijkste personages in de Resident Evil saga.

Gamers die al het geluk hebben een PlayStation 5 thuis te hebben staan, kunnen vanaf nu aan de slag met ‘Maiden’, die te downloaden is in de PlayStation Store. Dit is een demo waarbij je uit het kasteel moet zien te ontsnappen. De demo bevat geen combat en kan als een technische showcase gezien worden, zo noemen ze het zelf een ‘Visual Demo’.

Met Resident Evil Village ontvangen spelers ook een multiplayer mode. Deze heet RE:Verse en brengt personages van verschillende delen in de franchise samen om tegen elkaar te knallen. De trailer doet vermoeden dat spelers elkaar dood moeten schieten, waarna ze kunnen transformeren in een boss-character. Locaties en character models uit Resident Evil 2 en 3 remake worden gebruikt, al zij het met een (lelijke) comic book filter. Resident Evil 3 van 2020 bevatte ook al een multiplayer mode met de naam Resistance. Afgelopen maand was het gemiddelde spelersaantal op PC 234 spelers.

Verder werd er nog kort gesproken over de CGI film Resident Evil: Into Darkness die later in 2021 verschijnt. Massive Entertainment onthulde dat er een event plaats gaat vinden in The Division 2 waarin Resident Evil outfits unlocked kunnen worden. De Leon S Kennedy outfit is gratis te verdienen als je inlogt op The Division 2 tussen 2 en 15 februari aanstaande.

Ben jij hyped voor Resident Evil Village?

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply