December trapt af met een hoop releases, zo komt Ancestors: The Humankind Odyssey naar PlayStation 4 en Xbox One, krijgt de Nintendo Switch een release van Assassin’s Creed: Black Flag en Assassin’s Creed: Rogue in de vorm van Assassin’s Creed: The Rebel Collection en verschijnt er een nieuw deel in de Darksiders franchise of beter gezegd een prequel spinoff in de vorm van Darksiders Genesis.

Hoewel er deze maand misschien iets minder uitkomt is er nog genoeg excuus om te zeggen dat je het even allemaal niet meer bij kunt benen.. Dit overzicht dient dan ook als een reminder voor de games van de aankomende week. Check GamerGeeks Next voor een volledig overzicht van december.


Darksiders Genesis
Ontwikkelaar: Airship Syndicate
Uitgever: THQ Nordic
Release datum: 5 december
Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Google Stadia

Darksiders Genesis is een soort spinoff van de gebruikelijke Darksiders games en is een top-down action RPG. Hierdoor heeft het meer weg van de Diablo-games dan de action-adventure games die we reeds kennen.

Niet alleen is het een spinoff, we hebben hier ook te maken met een prequel. In deze prequel speel je met twee van de Horseman of the Apocalypse: Strife en War, tijdens het spel kun je steeds switchen tussen beide personages. Deze game is ook in co-op te spelen dus je kunt vast gaan uitvechten wie er speelt als Strife en wie als War!


Ancestors: The Humankind Odyssey
Ontwikkelaar: Panache Studio
Uitgever: Private Division
Release datum: 6 december
Platform: PlayStation 4, Xbox One

Nadat Ancestors: The Humankind Odyssey eerder dit jaar als Epic Games Store exclusive verscheen op de PC is het nu de beurt aan de console-eigenaren om aan de slag te gaan met de evolutiegame uit de koker van een van Patrice Désilets een van de Assassin’s Creed bedenkers.

In Ancestors neem je de rol aan van meerdere apen binnen een stam en is het de bedoeling om te overleven en mee te evolueren met de verschillende tijdperken. Op Gamescom hebben wij een interview gedaan met Patrice dat je hier kunt bekijken.


Assassin’s Creed: The Rebel Collection
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Release datum: 6 december
Platform: Nintendo Switch

Assassin’s Creed: The Rebel Collection bundelt Assassin’s Creed: Black Flag en Assassin’s Creed: Rogue voor de Nintendo Switch. Als dat maar goed gaat… Eerder verscheen ook al Assassin’s Creed III: Remastered en die draaide niet heel soepel op de Nintendo Switch.


Zie hieronder het volledige weekoverzicht en bekijk GamerGeeks Next voor het volledige maandoverzicht met onder andere Ashen, Detroit: Become Human, Phoenix Point en meer!

Releases week 49 – december 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Simulacra 2 PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch 3 december
Blair Witch PlayStation 4 3 december Re-release met aanvullende content en diverse verbeteringen zowel technisch als in gameplay
Life is Strange 2 – Episode 5: Wolves PlayStation 4, Xbox One, PC 3 december
Arise: A Simple Story PlayStation 4, Xbox One, PC 3 december
Phoenix Point PC 3 december Epic Games Store exclusive, console versies volgen in 2020
Farming Simulator 20 Nintendo Switch 3 december Re-release
EarthNight PlayStation 4, Nintendo Switch 3 december
Neverwinter Nights: Enhanced Edition PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One 3 december Laatste uitgave in Beamdog Collection
Everreach: Project Eden Xbox One, PC 4 december
Alien: Isolation Nintendo Switch 5 december Re-release
Darksiders Genesis PC 5 december Epic Games Store exclusive
Raging Loop PC 5 december
Ancestors: The Humankind Odyssey PlayStation 4, Xbox One 6 december Nu ook beschikbaar op console
Assassin’s Creed: The Rebel Collection Nintendo Switch 6 december Re-release met Assassin’s Creed: Black Flag en Assassin’s Creed: Rogue

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply