De laatste week van oktober is relatief rustig en ook november start rustig op… Maar laat je niks wijsmaken want de storm is nog niet gaan liggen ook november biedt een hele hoop releases!

Er komt een hoop uit dus nemen we het je niet kwalijk als je geen idee meer hebt wat er wanneer verschijnt… Dit overzicht dient als een reminder voor de games van de aankomende week.

Deze week verschijnt onder andere de remake van Super Monkey Ball: Banana Blitz, daarnaast de nieuwe game Afterparty van OXENFREE ontwikkelaar Night School Studio en precies op voor Halloween een nieuw spookachtig avontuur met Luigi’s Mansion 3.


Afterparty
Ontwikkelaar: Night School Studio
Uitgever: Night School Studio
Release datum: 29 oktober
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

In Afterparty speel je als de net overleden beste vrienden Milo en Lola. Samen turen jullie in de diepte van de hel, maar er blijkt een loophole te zijn om daar niet heen te hoeven: Satan onder de tafel drinken.

Afterparty is een 2D graphic adventure met een zeer eigen stijl, toffe graphics en een hele vette soundtrack.


Super Monkey Ball: Banana Blitz HD
Ontwikkelaar: Ryu Ga Gotoku
Uitgever: SEGA
Release datum: 29 oktober
Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD is een remake van de Nintendo Wii exclusive uit 2006. Voor de remake zijn onder andere de controls en UI verbeterde daarnaast zijn er nieuwe modi toegevoegd. Time Attack bevat nu leaderboards en de nieuwe Decathlon mode daagt jou uit om 10 verschillende minigames achter elkaar te voltooien.

Als je hoopte op een remake van alle 50 minigames uit het origineel dan kom je helaas van een koude kermis thuis, Judgment studio Ryu Ga Gotoku Studio heeft ervoor gekozen om de 10 populairste minigames te verbeteren. Ook mis je wellicht bekende deuntjes als gevolg van licentieproblemen rondom de soundtrack.

Ook nieuw in deze HD remake is de toevoeging van Sonic the Hedgehog.


Luigi’s Mansion 3
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Release datum: 31 oktober
Platform: Nintendo Switch

Nadat Luigi’s Mansion met het tweede deel de overstap maakte naar een handheld is het een waar feestje om deel 3 weer op een homeconsole te hebben in de vorm van de Nintendo Switch.

Extra cool dat deze ontwikkelaar die deze reeks daar voortzette verantwoordelijk is voor LM3. De gameplay van Luigi’s Mansion 3 blijft grotendeels trouw aan wat je al gewend bent maar introduceert nieuwe mechanics zoals de “slam” hiermee kun je spoken op de grond slaan of tegen andere spoken aan om zo hun health te verminderen. Ook is er de “suction shot” hiermee schiet je een WC-ontstopper af om zo vervolgens objecten te kunnen trekken.

De game is in singleplayer te spelen of in co-op. De tweede speler neemt dan de rol aan van Gooigi. Gooigi kan zich verplaatsen door bijvoorbeeld tralies maar zal volledig verdwijnen als deze in aanraking komt water of vuur.

Als je de singleplayer zat bent is er ook nog een uitgebreid multiplayer compontent te verkennen. Zo heb je de Scarescraper en ScreamPark modes. In Scarescraper neem je het in teams van twee tegen elkaar op waarbij ScreamPark verschillende opties biedt. Nintendo heeft aangekondigd na release DLC uit te zullen brengen voor de multiplayer van Luigi’s Mansion 3.


Zie hieronder het volledige overzicht van deze week en bekijk GamerGeeks Next voor het volledige maandoverzicht en meer informatie over onder andere Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint, Concrete Genie, Little Town Hero en meer! Later deze week volgt er natuurlijk weer een nieuwe editie van GamerGeeks Next met alle titels voor november!

Releases week 44 – oktober / november 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Close to the Sun PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch 29 oktober
Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 29 oktober Remasters van de Disney classics!
Vampyr Nintendo Switch 29 oktober Re-release
Earthfall: Alien Horde Nintendo Switch 29 oktober
Afterparty PlayStation 4, Xbox One, PC 29 oktober
Gwent iOS 29 oktober
Devil May Cry 2 Nintendo Switch 29 oktober Re-release
Resident Evil 5 Nintendo Switch 29 oktober Re-release
Resident Evil 6 Nintendo Switch 29 oktober Re-release
Yakuza 4 Remastered PlayStation 4 29 oktober Remaster
Super Monkey Ball: Banana Blitz HD PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 29 oktober Remaster
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout PlayStation 4, Nintendo Switch, PC 29 oktober
DISGAEA 4 COMPLETE+ PlayStation 4, Nintendo Switch 29 oktober
Luigi’s Mansion 3 Nintendo Switch 31 oktober
Yono and the Celestial Elephants Nintendo Switch 31 oktober Fysieke release
Journey for Elysium Oculus Rift, HTC Vive 31 oktober
Castle Costume PlayStation 4 31 oktober
Citadel: Forged With Fire PlayStation 4, Xbox One, PC 1 november
Jalopy Xbox One 1 november

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply