Nadat het vorige week relatief rustig was komt de releasetrein deze week weer vol op stoom! Er komt een hoop uit dus nemen we het je niet kwalijk als je geen idee meer hebt wat er wanneer verschijnt… Dit overzicht dient als een reminder voor de games van de aankomende week.

Deze week verschijnt onder andere een nieuw deel in magnum opus-franchise onder de shooters: Call of Duty. Call of Duty: Modern Warfare is een reboot met een compleet nieuwe engine, ook kan er weer geworsteld worden in WWE 2K20, verschijnt de zeer onfortuinlijk getimede remake van MediEvil en krijgen liefhebbers van diepgaande RPG games The Outer Worlds, de nieuwste game van Obisidian Entertainment.


WWE 2K20
Ontwikkelaar: Visual Concepts
Uitgever: 2K Games
Release datum: 22 oktober
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

Zelf heb ik (Johan) niet heel veel met de WWE franchise, vroeger mocht ik echter graag een potje worstelen op de N64 met WCW vs. NWO Revenge. De reeks heeft dus toch een speciaal plekje in mijn hart verworven. 

De WWE games van 2K werden al jaren ontwikkeld door het Japanse Yukes echter namen zij en 2K vorig jaar afscheid  van elkaar en dus is WWE 2K20 niet langer door hun ontworpen. 

Deze game is vanaf de grond af opgebouwd door ontwikkelaar Visual Concepts, zij waren al wel betrokken bij de franchise maar meer als ondersteunende partij en niet als lead ontwikkelaar. 

Als we deze Reddit post moeten geloven kun je je maar beter eerst heel goed afvragen of WWE 2K20 jouw zuur verdiende centen waard is…


Call of Duty: Modern Warfare (2019)
Ontwikkelaar: Infinity Ward
Uitgever: Activision
Release datum: 25 oktober
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

Toen de COD-reeks voor het eerst een andere richting opging met Call of Duty 4: Modern Warfare uit 2007 was men sceptisch. Niemand had verwacht dat de reeks het first-person shooter genre compleet opnieuw zou worden uitgevonden en toch leverde dit de blauwdruk voor de sequel Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) en andere shooters van toen en nu.

Of ontwikkelaar Infinity Ward weer zorgt voor een revolutie met deze reboot is nog maar de vraag. Een ding is wel zeker, ze gaan het proberen! En ze brengen grof geschut, zo worden er dingen geroepen als “geen lootboxes”, “battle pass” maar we gaan het zien. Een ding is wel 100% zeker: Call of Duty: Modern Warfare draait (ja, ja eindelijk!) op een volledig nieuwe engine.


MediEvil
Ontwikkelaar: Other Ocean Emeryville
Uitgever: Sony Interactive Entertainment
Release datum: 25 oktober
Platform: PlayStation 4

Wat mij betreft het slechtste moment voor een remake van deze originele PlayStation klassieker. Het hoofdpersonage: Sir Daniel heb je misschien nog wel ergens voorbij zien flitsen in games zoals bijv. de flop die PlayStation All-Stars Battle Royale heet.

Johan en Jim gingen eerder deze maand al even aan de slag met de demo, meer over deze impressies in Podcast #98 vanaf minuut 23:18 en nog meer informatie in GamerGeeks Next.


The Outer Worlds
Ontwikkelaar: Obsidian Entertainment
Uitgever: Private Division
Release datum: 25 oktober
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

Nadat fans vorig jaar keihard teleurgesteld werden door Bethesda met het afgrijslijke Fallout 76 komt Fallout: New Vegas ontwikkelaar Obisidian Entertainment met een RPG game die je hopelijk wel de beloofde diepgang biedt: The Outer Worlds. En als we de eerste reviews mogen geloven is dat zeker gelukt.

Notitie: GamerGeek Jim werkt voor het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de PR van uitgever Private Division in de Benelux.


Zie hieronder het volledige overzicht van deze week en bekijk GamerGeeks Next voor het volledige maandoverzicht en meer informatie over onder andere Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint, Concrete Genie, Little Town Hero en meer!

Releases week 43 – oktober 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Eastshade PlayStation 4, Xbox One 21 oktober
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3 PlayStation 4 22 oktober
WWE 2K20 PlayStation 4, Xbox One, PC 18 oktober
Moons of Madness PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 22 oktober
Mournful Sword PC 22 oktober
Spin Rhythm XD PC 22 oktober
Day and Night Nintendo Switch 22 oktober
Enemy on Board PC 22 oktober
Beholder 2 PlayStation 4 22 oktober
Tangle Tower Nintendo Switch, PC 22 oktober
Skybolt Zack PlayStation 4, Nintendo Switch 24 oktober
Cat Quest II PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch 24 oktober
Into the Dead 2 Nintendo Switch 25 oktober
Destiny Connect: Tick-Tock Travelers PlayStation 4, Nintendo Switch 25 oktober
Let’s Sing 2020 PlayStation 4, Nintendo Switch 25 oktober
Fallout Legacy PC 25 oktober Een collectie van Fallout games die enkel in de UK en Duitsland verschijnt met: Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3, Fallout: New Vegas en Fallout 4, deze bevat ook alle verschenen DLC.
Dusk Diver PlayStation 4, Nintendo Switch, PC 25 oktober
MediEvil PlayStation 4 25 oktober
Call of Duty: Modern Warfare PlayStation 4, Xbox One, PC 25 oktober
The Outer Worlds PlayStation 4, Xbox One, PC 25 oktober

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply