Deze week verschijnt onder andere een Enhanced Edition van een aantal RPG klassieker waaronder Baldur’s Gate, Little Town Hero van Game Freak bijna precies een maand voordat Sword en Shield uitkomen en probeert Nintendo met Ring Fit Adventure het Nintendo DS/Nintendo Wii publiek weer binnen te hengelen…

Oktober is een groot gekkenhuis en dus nemen we het je niet kwalijk als je geen idee meer hebt wat er wanneer verschijnt… Dit overzicht dient als een reminder voor de games van de aankomende week.


Baldur’s Gate: Enhanced Edition
Ontwikkelaar: Beamdog
Uitgever: Skybound Games
Release datum: 15 oktober
Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Ontwikkelaar Beamdog brengt dit jaar drie geliefde RPG-games naar de huidige consoles. Een van die games is Baldur’s Gate, deze komt in de vorm van de Enhanced Edition naar PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

De game verscheen nooit eerder op console en bevat het origineel Baldur’s Gate met de uitbreiding, Baldur’s Gate II met de uitbreiding en Baldur’s Gate: Siege of Dragon’s Spear die dienst als een brug tussen deel een en twee. 

Uiteraard kent deze release ook vele quality of life verbeteringen zoals een verhoogde schermresolutie en een compleet vernieuwde UI met bijpassend control scheme geoptimaliseerd voor consoles. 

Op dezelfde dag verschijnt ook Planescape Torment / Icewind Dale in de vorm van een enhanced edition, later dit jaar wordt daar nog Neverwinter Nights aan toegevoegd om zo de zogenoemde Beamdog Collection compleet te maken.

Notitie: GamerGeek Johan werkt bij het bedrijf wat de marketing en distributie voor de game verzorgt.


The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition
Ontwikkelaar: CD Prokjekt Red / Saber Interactive
Uitgever: CD Projekt
Release datum: 15 oktober
Platform: Nintendo Switch

Een game die je waarschijnlijk nooit had verwacht op de Nintendo Switch, simpelweg vanwege de absurde grootte van het spel is zonder twijfel The Witcher 3: Wild Hunt. En toch is het CD Projekt Red het samen met Saber Interactive gelukt deze immense game draaiende te krijgen op de Nintendo Switch.

Dat niet alleen, ze hebben het voor elkaar gekregen om het immens The Witcher 3 en al haar uitbreidingen te brengen naar de console hybride.

Bekijk GamerGeeks Next voor meer informatie over The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition


Little Town Hero
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Game Freak
Release datum: 16 oktober
Platform: Nintendo Switch

Little Town Hero is de nieuwe RPG van Pokémon-games ontwikkelaar Game Freak. Bijna precies een maand voor dat Pokémon Sword en Shield droppen verschijnt deze titel.

Net als de Pokémon-games is ook Little Town Hero een turn based RPG. Met jou character weet jij jouw zwaar bewaakte dorpje te ontvluchten. 
De game zegt zich van andere turn based RPG’s te onderscheiden omdat het niet draait om het grinden en het levelen maar het verzinnen van strategieën om elk monster te verslaan.

De game wordt omschreven als een die ontworpen is met de ”drukke gamer” in het achterhoofd, of dit betekent dat de game ontworpen is als portable game of waarschijnlijk gewoon niet zo lang is, moet gaan blijken… 
Leuk feitje, veel van de muziek in de game is gecomponeerd door Toby Fox, dezelfde man die ook verantwoordelijk was voor de muziek in Undertale. 

Bekijk GamerGeeks Next voor meer informatie over Little Town Hero


Ring Fit Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Release datum: 18 oktober
Platform: Nintendo Switch

Met de recente aankondiging van Brain Training voor Nintendo Switch en het verschijnen van Ring Fit Adventure opent Nintendo de jacht op de Wii/DS doelgroep.

Ring Fit Adventure is namelijk een game die je speelt door fysieke handelingen uit te voeren. De game komt met de zogeheten Ring Con accessoire en de Leg Strap, hier stop je de Joy-Con controllers in en deze registeren vervolgens jouw bewegingen.

Terwijl je een RPG game speelt moet je aan de hand van verschillen de fitness en yoga handelingen aanvallen doen om zo turn-based en al sportende verschillende vijanden te verslaan. Klinkt wazig? Oké check de video hieronder dan maar dan wordt hopelijk alles duidelijk.


Monkey King: Hero is Back
Ontwikkelaar: Sony Interactive Entertainment / HEXA Driver
Uitgever: OASIS Games / THQ Nordic
Release datum: 17 oktober
Platform: PlayStation 4, PC

Monkey King: Hero is Back is een game die een lange tijd voor PlayStation 4 in ontwikkeling is geweest. Inmiddels staat d release gepland voor PS4 en PC. Deze game is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 2015. Als je nou denkt ”Hier heb ik echt nog nooit van gehoord…” Dat zou zomaar kunnen de film verscheen namelijk enkel in China en is een van de best verdienende animatiefilms tot op heden. 

In deze third person action game speel jij als de Monkey King waarin je het opneemt tegen verschillende vijanden. De game bevat ook volledige originele stukken die niet in de film te zien waren.

Hoewel de game deels gefinancierd is door Sony zal, opmerkelijk genoeg, de fysieke publishing worden uitgevoerd door THQ Nordic. 

Het verhaal van Monkey King: Hero is Back is gebaseerd op het eeuwenoude Chinese verhaal ”Journey to the West” een verhaal waar ook Dragon Ball op is gebaseerd. 


Zie hieronder het volledige overzicht van deze week en bekijk GamerGeeks Next voor het volledige maandoverzicht en meer informatie over onder andere Call of Duty: Modern Warfare, Concrete Genie, The Outer Worlds, Luigi’s Mansion 3 en meer!

Releases week 42 – oktober 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Zombieland: Double Tap – Road Trip PlayStation 4, Nintendo Switch, PC 15 oktober
Radirgy Swag Nintendo Switch 15 oktober
Override: Mech City Brawl Nintendo Switch 15 oktober
Children of Morta PlayStation 4, Nintendo Switch 15 oktober
Children of Morta PlayStation 4, Nintendo Switch 15 oktober
The Eyes of Ara Nintendo Switch 15 oktober
Outer Wilds PlayStation 4 15 oktober Re-release
Morels: The Hunt PC 15 oktober
Disco Elysium PC 15 oktober
Overwatch: Legendary Edition Nintendo Switch 15 oktober Blizzard’s bekende hero shooter nu ook voor Nintendo Switch!
The Witcher 3: Wild Hunt: Complete Edition Nintendo Switch 15 oktober De awardwinnende game van CD Projekt Red nu ook voor Nintendo Switch!
Little Town Hero Nintendo Switch 16 oktober
Chernobylite PC 16 oktober
Autonauts PC 17 oktober
Demon Pit PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 17 oktober
Kine PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 17 oktober
Sea Salt Xbox One, Nintendo Switch, PC 17 oktober
Stela Xbox One 17 oktober
Monkey King: Hero is Back PlayStation 4, PC 17 oktober
Travis Strikes Again: No More Heroes Complete Edition PlayStation 4, PC 17 oktober
The Fisherman: Fishing Planet PlayStation 4, Xbox One, PC 17 oktober
Digimon Story Cyber Sleuth: Complete Edition PlayStation 4, PC 18 oktober
Megaquarium PlayStation 4, , Xbox One, Nintendo Switch 18 oktober
Raging Loop PlayStation 4, Nintendo Switch 18 oktober PC versie op 5 december
A Hat in Time Nintendo Switch 18 oktober Re-release
Ring Fit Adventure Nintendo Switch 18 oktober
Pig Eat Ball PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch 18 oktober
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville PlayStation 4, Xbox One, PC 18 oktober
Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 18 oktober

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply