Deze week verschijnt onder andere het langverwachte Serious Sam 4, is RollerCoaster Tycoon 3 weer verkrijgbaar en komt deze ook naar de Switch in de vorm van RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition en verschijnt de volledige remake Mafia: Definitive Edition.

Alle releases bijhouden of dit nou fysieke of digitale zijn is eigenlijk haast niet meer te doen… Daarom dit korte overzicht, deze is bedoelt als een reminder voor de games van de aankomende week. Het volledige maand overzicht is hier te zien.


Serious Sam 4
Ontwikkelaar: Croteam
Uitgever: Devolver Digital
Releasedatum: 24 september
Platform: PC, Google Stadia

Serious Sam is een first-person shooter franchise die al een tijdje bestaat en met Serious Sam 4 moet er een reboot worden ingezet. 

Serious Sam 4 is verwarrend genoeg een prequel op Serious Sam 3. Nieuw in dit deel is de mogelijkheid om de game met 4 spelers in coöperatieve multiplayer te spelen. De console versies van de game verschijnen in 2021.


RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition
Ontwikkelaar: Frontier Developments
Uitgever: Frontier Developments
Releasedatum: 24 september
Platform: Nintendo Switch, PC

RollerCoaster Tycoon 3 is een tijdje weggeweest maar verschijnt deze week opnieuw voor PC en voor het eerst op Nintendo Switch. 

Oplettende gamers valt het waarschijnlijk op dat het Atari logo nergens meer te bekennen is. Dit heeft een reden en is ook de reden waarom de game lange tijd niet meer verkrijgbaar was. Ontwikkelaar Frontier daagde uitgever Atari voor de rechter met de reden dat Atari de ontwikkelaar al langere tijd geen royalties meer zou uitbetalen het ging om ruim 2,1 miljoen euro. 

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition maakt de game onder andere speelbaar in widescreen en bevat de expansions Wild! en Soaked!

Ben je een PC speler dan is er goed nieuws! Tussen 24 september en 1 oktober is de game gratis te downloaden in de Epic Games Store. De Switch versie, moet je helaas wel kopen en kost €29,99, te downloaden in de Nintendo eShop.


Mafia: Definitive Edition
Ontwikkelaar: Hangar 13 (origineel: Illusion Softworks tegenwoordig 2K Czech)
Uitgever: 2K Games
Releasedatum: 25 september
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

Mafia: Definitive Edition is een volledige remake van de game Mafia: The City of Lost Heaven uit 2002. Een game die op zijn zachts gezegd wel een likje verf kon gebruiken. 

De game ontwikkeld door Hangar 13 draait op een verbeterde Mafia 3 engine en is haast onherkenbaar geworden, de graphics, character models, het geluid (waaronder voice-acting) werkelijk alles is onder handen genomen en dan zijn er uiteraard ook nog die oh zo gewilde quality of life verbeteringen. Als Tommy Angelo, een taxichauffeur rol jij langzaam de wereld van de maffia in, met alle gevolgen van dien.

Vandaag verschijnt tevens Mafia Trilogy, een bundel met daarin Mafia: Definitive Edition, Mafia II: Definitive Edition en Mafia III: Definitive Edition. Houd er rekening mee dat enkel Mafia: Definitive Edition een remake is, de andere twee games zijn remasters.

Check de aflevering van GamerGeeks Next van september voor meer Mafia: Definitive Edition

Zie hieronder het volledige weekoverzicht en bekijk GamerGeeks Next voor het volledige maandoverzicht met onder andere Marvel’s Avengers, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, Crysis: Remastered en meer!


 

Releases week 39 – 2020 (laatst geüpdatet op 20-09-2020)

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
13 Sentinels: Aegis Rim PlayStation 4 22 september
Darksburg PC 23 september
Going Under PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 24 september
Lust from Beyond PC 24 september
Little Big Workshop Xbox One 24 september
Lost Ember Nintendo Switch 24 september
RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition Nintendo Switch, PC 24 september Re-release van de klassieker uit 2004
Serious Sam 4 PC, Google Stadia 24 september
Tears of Avia Xbox One, PC 24 september
Port Royale 4 PlayStation 4, Xbox One, PC 24 september
Going Under PlayStation 4, Xbox One, PC 24 september
Rip Them Off PC, iOS 24 september
Kirby Fighters 2 Nintendo Switch 24 september Shadowdrop
Mafia: Definitive Edition PlayStation 4, Xbox One, PC 25 september Ook verkrijgbaar als Mafia Trilogy met Mafia II en III Definitive Edition
Monstrum PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch 25 september
Ampersat PC 25 september
PGA Tour 2K21 Nintendo Switch 25 september
This is the Zodiac Speaking PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 25 september
Dreamworks Trollhunters: Defenders of Arcadia PlayStation 4, Nintendo Switch 25 september

Alle releasedata zijn onder voorbehoud en zijn onderhevig aan wijzigingen (welkom in de gaming-industrie!). Mis je een belangrijke titel of staat iets incorrect weergegeven? Laat het mij dan even weten.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply