Het najaar is nog steeds gaande en dat zie je ook wel met de releases van de week, die liegen er namelijk niet om! Alle releases bijhouden of dit nou fysieke of digitale zijn is eigenlijk haast niet meer te doen… Daarom dit korte overzicht, deze is bedoelt als een reminder voor de games van de aankomende week.

Deze week verschijnt onder andere de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening voor Nintendo Switch, voor mij een reden om de Switch maar weer eens af te stoffen. Daarnaast is de week gevuld met Untitled Goose Game, Ni No Kuni: Wrath of the White Witch en meerdere remasters en re-releases.

Een eervolle vermelding voor de release van de Nintendo Switch Lite op 20 september en Apple Arcade op 19 september lees hier meer over alle games.


The Legend of Zelda: Link’s Awakening,
Ontwikkelaar: Grezzo / Nintendo
Uitgever: Nintendo
Release datum: 20 september
Platform: Nintendo Switch

The Legend of Zelda: Link’s Awakening verscheen oorspronkelijk voor de originele Game Boy (ken je die nog?!) in 1993.

Hoewel deze remake in de basis trouw blijft aan het origineel is er gekozen voor een opvallende artstijl en is er wel het een en ander aan de gameplay getweaked. Dit is de eerste console game voor ontwikkelaar Grezzo, die we kunnen kennen van de 3D Zelda remasters voor Nintendo 3DS.

Wat we nog niet weten is hoe lang deze game precies duurt, de Game Boy variant was namelijk niet een hele lange game. We moeten nog eventjes wachten en dan weten we het.

Overigens komt dezelfde dag ook de nieuwe Nintendo Switch uit met de naam Nintendo Switch Lite.

Bekijk GamerGeeks Next voor meer informatie over The Legend of Zelda: Link’s Awakening


Untitled Goose Game
Ontwikkelaar: House House
Uitgever: Panic
Release datum: 20 september
Platform: Nintendo Switch, PC, macOS

In Untitled Goose Game, ja die game heet echt zo… Speel je in feite gewoon een hele vervelende eend, echt een klootzak en val je eigenlijk mensen lastig.

In deze stealth game krijg je verschillende opdrachten om uit te voeren bijv. het afpakken van een object. Dit kun je door bijvoorbeeld hard te kwaken, iets om te gooien om NPC’s af te leiden en meer. Dit is wel een game die ik zou willen spelen, maar ja wie wil er nou niet een asshole eend spelen?


Ni no Kuni: Wrath of the White Witch
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Bandai Namco Entertainment
Release datum: 20 september
Platform: PlayStation 4, PC (remaster), Nintendo Switch (port)

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch komt op twee manieren uit vandaag. Namelijk als remastered versie voor PlayStation 4 en PC en voor de Nintendo Switch, maar dit is een port van de PS3 versie.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch is een game gemaakt door Level 5, bekend van o.a. de Professor Layton games in samenwerking met de bekende Japanse animatiestudio Studio Ghibli en verscheen oorspronkelijk in 2011.

Wat velen niet weten is dat de game eigenlijk ben op de Nintendo DS met Ni no Kuni: Dominion of the Dark Djinn en dat Ni no Kuni: Wrath of the White Witch eigenlijk een verbeterde versie is van de DS-versie.

Waarom de PlayStation 4 en PC worden getrakteerd op een remaster is mij een raadsel, had die moeite dan gestopt in de Switch versie, want dat is nu een 1-op-1 port van de PlayStation 3 versie…


Zie hieronder het volledige overzicht van deze week en bekijk GamerGeeks Next voor meer informatie over onder andere Borderlands 3, Gears 5 en meer.

Releases week 38 – september 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Rebel Cops PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 17 september
Devil’s Hunt PC 17 september Console versies staan gepland voor Q1 2020
LEGO Jurassic World Nintendo Switch 18 september Re-release. Deze heruitgave bevat tevens alle reeds verschenen DLC
Police Stories PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 19 september
LEGO Brawls iOS 19 september
Truck Driver PlayStation 4, Xbox One 19 september PC release is op 11 november
Mutazione PlayStation 4, PC 19 september
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch PlayStation 4, Nintendo Switch, PC 20 september Re-release, voor Switch is het een port de andere versies zijn een remaster
The Legend Of Zelda: Link’s Awakening Nintendo Switch 20 september
Untitled Goose Game Nintendo Switch, PC, macOS 20 september

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply