Alle releases bijhouden of dit nou fysieke of digitale zijn is eigenlijk haast niet meer te doen… Daarom dit korte overzicht, deze is bedoelt als een reminder voor de games van de aankomende week.

Deze week verschijnt onder andere de geliefde RPG Pillars of Eternity voor de Nintendo Switch. Krijgt Metal Wolf Chaos een remaster en verschijnt de nieuwe Age of Wonders van Nederlandse studio Triumph.


Pillars of Eternity: Complete Edition
Ontwikkelaar: Obsidian Entertainment / Paradox Arctic
Uitgever: Paradox Interactive
Release datum: 8 augustus
Platform: Nintendo Switch

Het mateloos populaire Pillars of Eternity komt naar de Nintendo Switch in de vorm van de Complete Edition. Deze RPG dat een spiritueel is op de Baldur’s Gate, Icewind Dale en Planescape games, verscheen vorig jaar al voor PS4 en Xbox One. De Switch versie zal alle content bevatten die is reeds uitgekomen. Dit wil zeggen: The White March Part I en Part II en alle grote updates die de PC versie ook heeft gekregen.

Wist je overigens dat Baldur’s Gate 3 is aangekondigd en dat de Baldur’s Gate, Icewind Dale en Planescape games naar de huidige generatie consoles komt later dit jaar?


Metal Wolf Chaos XD
Ontwikkelaar: FromSoftware
Uitgever: Devolver Digital
Release datum: 6 augustus
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

Metal Wolf Chaos is een minder bekende game van Japanse studio FromSoftware, die je dan wel weer kent van Bloodborne en de Dark Souls-reeks. Het origineel werd in 2004 exclusief uitgebracht voor de originele Xbox dit om te zorgen dat de Xbox in Japen voet aan de grond kon krijgen.

Nu komt in samenwerking met Devolver Digital een remastered versie uit in de vorm Metal Wolf Chaos XD. Deze third person mech shooter doet nog het meest denken aan Armored Core, een andere mech shooting franchise van FromSoftware.


Age of Wonders: Planetfall
Ontwikkelaar: Triumph Studios
Uitgever: Paradox Interactive
Release datum: 6 augustus
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC

Het Nederlandse Triumph Studios komt met het nieuwste deel in de Age of Wonders-franchise. Deze turn-based 4X strategiegame speelt zich af in een sci-fi setting. Bouw een empire met keuze uit 6 verschillende, unieke facties.

4X betekent dat je de game moet zien te winnen door: explore, expand, exploit of exterminate. Duidelijk verhaal toch? Dit overigens de eerste game van de studio onder de vlag van Paradox Interactive, de uitgever die in 2017 Triumph Studios en daarmee ook de IP’s Overlord en Age of Wonders aankocht.


Zie hieronder het volledige overzicht van deze week. Check voor meer informatie over de verschillende titels GamerGeeks Next!

Releases week 32 augustus 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
Silver Chains PC 6 augustus
Hearthstone: Saviors of Uldum PC, Mobile 6 augustus
Metal Wolf Chaos XD PlayStation 4, Xbox One, PC 6 augustus
Gravity Ghost: Deluxe Edition PlayStation 4 6 augustus
Age of Wonders: Planetfall PlayStation 4, Xbox One, PC 6 augustus
Damsel Nintendo Switch, Xbox One, PC 6 augustus
The Forbidden Arts Xbox One, Nintendo Switch, PC 7 augustus Officiele launch
Gibbous PC 7 augustus
The Lord of the Rings: Living Card Game PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC 8 augustus
Necrobarista PlayStation 4, Xbox One, PC 8 augustus
Must Dash Amigos Xbox One 8 augustus Nu ook voor Xbox One
Subdivision Infinity DX PlayStation 4, Nintendo Switch, PC 8 augustus
Pillars of Eternity: Complete Edition Nintendo Switch 8 augustus Re-release

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply