Alle releases bijhouden of dit nou fysieke of digitale zijn is eigenlijk haast niet meer te doen… Daarom dit korte overzicht, deze is bedoelt als een reminder voor de games van de aankomende week.

Deze week maken we de overstap naar de nieuwe maand en voorlopig is het eigenlijk best rustig… No worries dat is de stilte voor de storm!

De week verschijnt The Blackout Club voor consoles, hopt Forager naar de Nintendo Switch en verschijnt het schattige Hamsterdam. Onderaan staan alle releases voor de aankomende week.

The Blackout Club
Ontwikkelaar: Question
Uitgever: Question
Release datum: 30 juli
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC (verlaat officieel Early Access)

Vorig jaar oktober verscheen The Blackout Club voor PC en de reacties waren positief, nu komt deze first person horror game met focus op co-op play ook naar consoles. Op PC verlaat deze na bijna een jaar early access.

De werelden in The Blackout Club worden procedureel gegenereerd. De game is speelbaar van 1 tot maximaal 4 spelers, met drop-in/drop-out multiplayer, lekker makkelijk!


Forager
Ontwikkelaar: HopFrog
Uitgever: Humble Bundle
Release datum: 30 juli
Platform: Nintendo Switch

Forager is een 2D open world game met een focus op, ja de titel verraad het al: farming.

Daarnaast staan ook ontdekking en crafting centraal. De titel is geïnspireerd op elementen uit games als: The Legend of Zelda, Terraria, Stardew Valley en Minecraft.

Eerder verschenen voor PC maar nu ook voor Nintendo Switch en dat lijkt mij een goede match zeker als je ziet waar de game inspiratie vandaan haalt.


Hamsterdam
Ontwikkelaar: Muse Games
Uitgever: Muse Games
Release datum: 1 augustus
Platform: PC, iOS, Android

Hamsterdam is een 2D brawler waarin je speelt als een hamster! De bedoeling is om de Hamster-fu meester te worden en de stad Hamsterdam te redden.

Hoewel de game overduidelijk word play is op Amsterdam speel je niet letterlijk in Amsterdam. Ik moet wel zeggen dat sommige gevels wel Amsterdam ogen dus het kan best zijn dat ontwikkelaars hier inspiratie uit hebben geput, zij komen immers uit New York wat ook wel eens New Amsterdam wordt genoemd. Ik heb de ontwikkelaars gecontacteerd om te zien of we dit bevestigd kunnen krijgen. Het kan bijna niet anders, maar ik houd niet van aannames!

Update 01-08-2019

De ontwikkelaar heeft inderdaad bevestigd inspiratie te hebben geput uit Amsterdam, zie hun tweet hieronder.

Zie hieronder het volledige overzicht van deze week. Check het complete overzicht van de titels van augustus in GamerGeeks Next!

Releases week 31 juli / augustus 2019

Game Platform Releasedatum Bijzonderheden
The Blackout Club PlayStation 4, Xbox One 30 juli
Warhammer 40,000: Inquisitor – Prophecy PC 30 juli
The Executioner PC 30 juli
Battle Chasers: Nightwar Android, iOS 1 augustus
Doughlings: Invasion PlayStation 4, PC 1 augustus
Collapsed PC 1 augustus
Forged of Blood PC 1 augustus
Lightstep Chronicles PC 1 augustus
Hamsterdam Nintendo Switch, PC, iOS, Android 1 augustus
Pandemic Xbox One, Nintendo Switch 1 augustus
Madden NFL 20 PlayStation 4, Xbox One, PC 2 augustus
Dry Drowning PC 2 augustus
Wreckin’ Ball Adventure Nintendo Switch, PC 2 augustus

Alle releasedata zijn onder voorbehoud. En zijn onderhevig aan wijzigingen. Mis je een belangrijke titel? Laat het mij even weten dan voeg ik deze zo snel mogelijk toe! (Let op: niet alle honderdduizenden indies)

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply