Het klinkt als een veel te vroege 1 april grap, maar de hardwarefabrikant lijkt serieus te zijn. Razer komt met een geavanceerd mondkapje voor gamers. Althans, dat is de bedoeling. ‘Project Hazel’, zoals het wordt genoemd, is onderdeel van Razer’s CES 2021 presentatie. De Consumer Electronics Show (CES) is jaarlijks de plek waar de nieuwste technologieën worden onthuld, vaak in conceptfase. Alle futuristische gadgets hebben we hier al voorbij zien komen zoals AI gestuurde robots, hologramtelevisies en drogers die je was meteen strijken. Gamers hebben hier natuurlijk ook baat bij, want het is de plek waar met name VR en nieuwe televisies ook de hoek om komen kijken.

Adem in, adem uit

Project Hazel is dus een nieuwe mondkap met allerlei technische snufjes. Er zijn verwisselbare filters aanwezig, zo zorgt dit mondkapje voor de best mogelijke ‘airflow’ en heeft uiteraard RGB verlichting. De verwisselbare filters zijn, volgens het concept, op te laden via een ontsmetbaar oplaadsysteem. Een extra functie is ‘Voice-amp’, waarbij je je stem kan aanpassen om beter te klinken of om een real life meme te worden. Project Hazel is dus nog een concept en nog niet voor iedereen verkrijgbaar. Razer is nu feedback aan het verzamelen om eventueel stappen te zetten om het mondkapje daadwerkelijk op de markt te brengen.  Laten we hopen dat we uit de huidige crisis zijn voordat Hazel werkelijkheid is.

Lekker zitten!

Nu was dit opvallende product niet het enige wat Razer onthulde tijdens CES. Een ander concept is Project Brooklyn. Een stoel, scherm en bureau in één. Het scherm is al opvallend, omdat dit een ultrawide 60 inch OLED scherm is die om je heen buigt. In de rugleuning van de stoel zitten motoren om tactiele feedback te geven en de stoel heeft – zoals je zou verwachten – RGB verlichting. Het persbericht noemt ook “4D armleuningen”, die dus uitgeklapt kunnen worden tot een tafeltje waar een muis en toetsenbord op geplaatst kunnen worden. Zoals het mondkapje is dit ook enkel een concept en zal voorlopig nog niet op de markt komen, als het überhaupt zover komt.

Scherpe laptops

Is er dan ook nog iets van Razer waar je nu wél je zuurverdiende lockdown euro’s aan kan besteden? Zeker! Het bedrijf heeft nieuwe modellen van hun Razer Blade 15 en Blade Pro 17 laptops onthuld. De nieuwe lijn bevat een NVIDIA 3000 serie videokaart. Er kan gekozen worden tussen de laptop-versie van de 3060, 3070 of 3080. De nieuwe generatie videokaarten van NVIDIA hebben meer geheugen dan hun voorgangers en focussen zich op het goed kunnen draaien van games met RTX ondersteuning. Eind januari komen de eerste laptops beschikbaar. Je moet wel flink in de buidel tasten voor deze systemen. De Blade 15 begint vanaf €1800-, en een Blade Pro 17 kost je minimaal €2400-, De kosten kunnen nog hoger uitkomen als je besluit om bijvoorbeeld een snellere processor, betere grafische kaart en/of meer schijfruimte toe te voegen.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply