Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, introduceert de nieuwe gaming-laptop Blade Pro. Dit is de eerste laptop die in aanmerking komt voor THX Mobile Certification, een keurmerk dat alleen is voorbehouden aan de best presterende mobiele telefoons, tablets en laptops. De certificering door THX is van toepassing op het beeldscherm en de audio-output van het paradepaardje onder het computeraanbod van Razer.

Tijdens het certificeringsproces door THX werd het beeldscherm van de Razer Blade Pro gekalibreerd en getest op resolutie, kleurnauwkeurigheid en zijn prestaties op het gebied van beeldweergave. De certificering waarborgt een ongeëvenaarde kijkervaring voor alle mogelijke toepassingen, of gebruikers nu genieten van een schietspel of een film met speciale effecten.

Ook de audio-aansluiting van de nieuwe Razer Blade Pro voldeed aan de eisen van THX ten aan zien van de uitgangsspanning, frequentierespons, vervorming, signaal-ruisverhouding en interferentie. Dit waarborgt een heldere geluidsweergave via koptelefoons.

“De Razer Blade Pro is een eersteklas laptop die een uitmuntende THX-weergavemodus en audio-ervaring biedt”, zegt Ty Ahmad-Taylor, de CEO van THX. “Het systeem kan met gemak de meest bron intensieve games en ontwikkeling van hoogwaardige content aan dankzij zijn ongekend sterke mobiele audiovisuele prestaties.”

De nieuwe Razer Blade Pro is voorzien van een overgeklokte 7de-generatie Intel Core i7 quad core-processor die de prestaties van de laptop kracht bijzet voor hardcore gamers, virtual reality-fanaten, programmeurs en creatieve professionals. Gebruikers kunnen met de Razer Synapse-software aangeven wanneer het systeem in de overklokmodus moet draaien. Verder is het 32 GB DDR4-systeemgeheugen van de nieuwe Razer Blade Pro sneller dan zijn voorganger met 2.667 MHz ten opzichte van 2.133 MHz.

De Razer Blade Pro is de dunste laptop die is voorzien van de nieuwe NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU. Het systeem is daarmee geschikt voor grafisch uiterst intensieve games en virtual reality-toepassingen. Dat betekent dat gebruikers games kunnen spelen op de maximale instellingen en met een 4K-resolutie.

“De Blade Pro werd recentelijk uitgeroepen tot de ultieme Windows-laptop. We hebben onze eerdere prestaties nu nog verder opgeschroefd dankzij de certificering door THX”, zegt Min-Liang Tan, de medeoprichter en CEO van Razer. “Met elk aspect van de Razer Blade Pro dat we optimaliseren komen we dichter in de buurt van de perfecte vervanging voor een PC.”

De door THX gecertificeerde Razer Blade Pro is voorzien van een 17,3 inch 4K IGZO-monitor met NVIDIA G-SYNC-technologie die aan uiterst hoge framesnelheden bijdraagt. Dit resulteert in een uiterst soepele beeldweergave tijdens het gamen en afspelen van video. Het display biedt 100 procent Adobe RGB-kleurnauwkeurigheid om gamers en grafisch ontwerpers verbluffende visuele prestaties te bieden. Het systeem biedt daarnaast een opslagcapaciteit tot 2 TB op basis van PCIe M.2 SSD’s in een RAID 0-configuratie, een ingebouwde SD-kaartlezer en geavanceerde connectiviteitsopties met drie USB 3.0-poorten en een Thunderbolt 3-poort.

De Razer Blade Pro is de enige laptop die is voorzien van een Ultra-Low-Profile Mechanical Switch-toetsenbord met werkelijke actuatie- en resetpunten. De toetsaanslagen worden met een kracht van 65 gram geregistreerd om hetzelfde gevoel te bieden als een mechanisch toetsenbord in volledig formaat. Het toetsenbord en de trackpad worden ondersteund door Razer Chroma. Deze driekleurige LED-technologie zorgt voor vrijwel oneindige verlichtingseffecten die kunnen worden aangepast aan, en gesynchroniseerd met gebeurtenissen binnen games.

Waar andere laptops met vergelijkbare functionaliteit ruim twee inch (5,08 cm) dik zijn en 10 pond wegen, is de nieuwe Blade Pro voorzien van een uit één stuk aluminium vervaardigd chassis dat 0,88 inch dun (2,2 cm) is en acht pond weegt. De 250 W-netadapter is eveneens ontwikkeld met het oog op mobiliteit, en neemt minder ruimte in beslag dan vergelijkbare laptopadapters.

De nieuwe Razer Blade Pro is binnenkort beschikbaar in de Verenigde Staten en geselecteerde Europeaanse landen via Razerzone.com en een select aantal winkelketens. Raadpleeg voor meer informatie razerzone.com/bladepro.

Adviesprijs: €4.499,99

Beschikbaarheid:
Canada, Duitsland, Frankrijk Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

Razerzone.com en een select aantal winkelketens: 7 april 2017.

Productkenmerken:
•    Een door THX gecertificeerd mobiel apparaat
•    Intel Core i7-7820HK Quad Core-processor (2,9 GHz / 3,9 GHz)
•    NVIDIA GeForce GTX 1080 (8GB GDDR5X VRAM)
•    17,3 inch IGZO UHD G-SYNC, beeldverhouding van 16:9, resolutie van 3840 x 2160 pixels, LED-achtergrondverlichting en capacitatief multi-touchscherm
•    Windows 10 (64-bits)
•    Drie configuratie-opties: 512 GB SSD RAID 0 (2x 256 GB PCIe M.2) / 1 TB SSD RAID 0 (2x 512 GB PCIe M.2) / 2 TB SSD RAID 0 (2x 1 TB PCIe M.2)
•    32 GB dual-channel systeemgeheugen (DDR4, 2667 MHz)
•    Ultra-Low-Profile Mechanical Switch-toetsenbord met anti-ghostingeffect en ondersteuning door Razer Chroma
•    Killer DoubleShot Pro:
•    Killer Wireless-AC 1535 (IEEE 802.11a/b/g/n/ac + Bluetooth 4.1)
•    Killer E2500 (Gigabit Ethernet 10/100/1000)
•    Thunderbolt 3 (USB-C)
•    USB 3.0 port x3 (SuperSpeed)
•    HDMI 2.0-video- en audio-uitgang
•    SDXC-kaartlezer
•    Ingebouwde stereoluidsprekers
•    Dolby Digital Plus Home Theater Edition
•    7.1 Codec-ondersteuning (via HDMI)
•    Audio-combinatiepoort van 3,5 mm voor koptelefoon/microfoon
•    Ingebouwde webcam (2.0 MP)
•    Array-microfoon
•    Razer Synapse-ondersteuning met programmeerbaar toetsenbord, trackpad en ventilatorbediening
•    Ingebouwde Trusted Platform Module (TPM 2.0)-beveiligingschip
•    Kensington-beveiligingssleuf
•    Compacte 250 W netadapter
•    Ingebouwde heroplaadbare lithium-ion-polymeerbatterij met een vermogen van 99 Wh
•    Geschatte omvang: 22,5 mm (hoogte) x 424 mm (breedte) x 281 mm (diepte)
•    Geschat gewicht: 3,49 kg
Meer informatie over de Razer Blade Pro is beschikbaar op www.razerzone.com/bladepro.

Over Razer:
Razer is s ’werelds toonaangevende lifestylemerk voor gamers.
De driekoppige slang van Razer is één van de meest herkenbare logo’s ter wereld, met fans in elk werelddeel. Het bedrijf heeft één van de grootste geïntegreerde hardware en software platformen voor meer dan 35 miljoen gamers ontworpen en gebouwd.
Razers prijswinnende producten bevatten een reeks aan hardware en software. Onder zijn bekendste producten vallen high-performance PC en console accessoires, de Razer Blade laptopreeks, software diensten als Razer Cortex (een game optimizer en launcher), Razer Arena (een platform voor eSports tournamenten) en zVault (een virtuele valuta en betalingssysteem voor gamers). Het bedrijf levert daarnaast audiovisuele certificering en IP ontwikkelingsdiensten via zijn dochterbedrijf THX Ltd.

Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Razer wordt ondersteund door Digital Grid, Inter Capital, IDG-Accel en Temasek uit Singapore.
Meer informatie is te vinden op http://www.razerzone.com/about-razer

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply