Razer familie wordt uitgebreid met overname Nextbit

Management en werknemers behouden; bedrijven blijven toegewijd de Robin smartphone ondersteunen en het Android ecosysteem verrijken

Amsterdam – Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, heeft de meerderheid van de aandelen van Nextbit Systems Inc. verworven. Het management en de werknemers van Nextbit blijven werkzaam bij het bedrijf. De transactie vond eerder deze maand plaats. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.
“Nextbit is één van de spannendste bedrijven in de smartphone-industrie “ zegt Razer medeoprichter en CEO Min-Liang Tan. “Razer heeft een reputatie voor het veroorzaken van disruptie in industrieën. Dankzij onze technologieën en ons innovatievermogen zijn onze producten in staat om in de categorieën laptops en randapparatuur te domineren. Met het talent dat Nextbit naar Razer brengt, kijken we uit om nog meer disruptie te veroorzaken en ons bedrijf in nieuwe gebieden te laten groeien”.
Volgens Razer zal Nextbit opereren als een alleenstaande business unit onder eigen management. Het bedrijf opereert gescheiden van de zaken van zijn moederbedrijf. Nextbit blijft de Robin smartphone ondersteunen met product en software support.
“Wij hebben besloten om ons bij een groter merk aan te sluiten, zodat we een breder publiek bereiken. Zo kunnen we doorgaan met onze missie,” zegt Tom Moss, mede-oprichter en CEO van Nextbit Systems Inc. “We hebben het geluk om een bedrijf te vinden als Razer dat net als wij de grenzen van onze apparaten wil verleggen”.
Published

Comments

No Comments

Leave a Reply