Michel Ancel een Franse, nu ex-designer werkte al sinds 1990 bij Ubisoft waar hij in 1995 aan de wieg stond van de Rayman-franchise. Vandaag maakte hij bekend dat hij uit industrie stapt, voor mensen die zich zorgen maken over de projecten die hij achterlaat had hij hopelijk geruststellende woorden.
Michel Ancel staat ongetwijfeld het best bekend om de Rayman-franchise maar ontwikkelde ook met zijn team van Ubisoft Montpellier Beyond Good & Evil, sinds enige tijd werkte hij zelfs aan de lang-langverwachte sequel Beyond Good & Evil 2. De Rabbids, een Rayman spinoff franchise kwam ook uit zijn koker en ook werkte hij, zo bleek uit zijn afscheid vandaag, nog steeds aan het in op Gamescom 2014 onthulde Wild.

Volgens Ancel, die zich gaat storten op het werken in wildelife zijn beide projecten in goede handen. “Many of you might want to know what will happen to Wild and BGE2. No worries, since many months now the teams are autonomous and the projects are going super well. Beautiful things to be seen soon.”

Volgens Ubisoft is Beyond Good & Evil 2 een heuse AAAA-game, maar het is ook een game waar we al een hele lange tijd niks meer van hebben gezien…

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply