De geruchten gingen al veel langer, maar tien jaar na de laatste game, The Forgotten Sands, maakt de franchise een terugkeer. De game werd oorspronkelijk uitgebracht in 2003, destijds op de PlayStation 2, Xbox, GameCube en PC. En het was eigenlijk al uitgelekt, maar Ubisoft heeft het tijdens de Forward-presentatie officieel gemaakt: Prince of Persia: The Sands of Time krijgt een remake.

De game zal €39,99 (SRP) kosten en verschijnt 21 januari op PlayStation 4, Xbox One en PC.

” In de contreien van een verschroeid Perzisch landschap is in een eeuwenoude taal een legende ontstaan. De legende gaat over een tijd die is getekend door bloed en misleiding. Een jonge prins raakt in de ban van een magische dolk met duistere krachten, wat ervoor zorgt dat hij een prachtig koninkrijk zal laten lijden onder een dodelijk kwaad”, zo is te lezen bij de officiële aankondiging van Ubisoft.

De remake is in productie bij Ubisoft Mumbai (India) en is het eerste grote project voor de kersverse studio die in 2018 werd opgericht. Wat betreft de game zijn naar eigen zeggen de graphics verbeterd. Ook is de besturing en het camerasysteem gewijzigd. Of dit betekent dat we ook de rest van de games in Sands-reeks moeten verwachten in de vorm van een remake is niet bekend gemaakt.

Tevens is er een leuk extra detail: Het is mogelijk om de eerste Prince of Persia-game uit 1989 vrij te spelen, hetgeen waar de serie ooit mee begon.

Een andere aankondiging tijdens de Ubisoft Forward presentatie was de terugkeer van de Scott Pilgrim game.  Daarnaast werd de game Gods & Monsters opnieuw aan het publiek getoond met een nieuwe titel en releasedatum.

Check ook de andere Ubisoft Forward nieuwtjes:


Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply