Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is alle informatie over de PlayStation 5 bekend. De digital only versie gaat  399,99 euro kosten. De versie met 4K UHD Blu-ray Drive kan in huis gehaald worden voor € 499,99

De PlayStation 5 gaat releasen op 12 november in enkele landen, zoals Verenigde Staten, Canada, Japan en Mexico. Nederlanders moeten iets langer geduld hebben. 19 november kan de rest van de wereld met de PlayStation 5 aan de slag.

De specs van de PlayStation 5 waren al eerder bekend. Het is een flinke upgrade vergeleken met de PS4.

Eén van de wezenlijke veranderingen is dat in de PlayStation 5 een SSD-schijf zit. De SSD is volgens Sony op maat gemaakt voor de PS5 en moet zorgen voor veel snellere laadtijden. Ook is het voor game-ontwikkelaars nu mogelijk met de kracht van de SSD grotere werelden te creëren met meer details, snellere gameplay en mogelijkheden.

Qua graphics blijft de PS5 net als de PS4 Pro trouw aan een GPU-kaart van AMD. Wel is de kaart in de PS5 veel sterker. Simpel gezegd: van 1.84 teraflop’s naar 10.28. Dit betreft wel piekprestaties. Ook de CPU (processor) is veel krachtiger en ook van AMD. Het is overigens aan ontwikkelaars van games om te bepalen hoe het optimale uit de CPU en GPU (gecombineerd) gehaald kunnen worden. Alles draait om balans, aldus Sony. De mogelijkheden worden aangeboden, de makers zullen het uiteindelijk moeten laten zien.

Ook de PlayStation 5-controller heeft een update gekregen. DualSense is de naam. Er zit onder andere ‘haptic feedback’ in. Dit betekent dat de DualSense gaat reageren, met wat er in de game gebeurt. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld weerstand te voelen. Ook zit er in de controller een ingebouwde microfoon en is de ‘share’ knop vervangen voor een ‘create’ button.

Er zijn geruchten dat de beschikbaarheid in het begin beperkt zal zijn. De vraag is enorm. Het aanbod waarschijnlijk beperkt.

Houd deze week GamerGeeks in de gaten voor al het nieuws van de PlayStation 5-showcase.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply