Op 15 november kunnen de Pokémon fans rennen naar de winkel, want dan ligt het nieuwe deel in de hoofdserie van RPG’s in de winkel. Pokémon Sword & Shield zijn de eerste compleet nieuwe games voor de Nintendo Switch in deze gigantisch populaire serie.

Nu is er al een tijdje het één en ander bekend over Sword/Shield. Zo speelt het zich dit keer af in de Galar Region, kan je online met 4 spelers een gigantische Pokémon proberen te verslaan en introduceert de game Dynamaxing. Dit stelt je in staat één van je Pokémon te transformeren in een gigantische versie die voor drie beurten extra moeilijk te verslaan is. Het is al duidelijk dat je niet alle Pokémon ooit kan krijgen in het spel, hetgeen argwaan opwekte bij grote fans.

Baas boven baas, zouden ze waarschijnlijk bij ontwikkelstudio Game Freak gedacht hebben. Want vandaag is er een nieuwe trailer uitgebracht die meer informatie vrij geeft over de game.

Zo is er de functie ‘Gigantamaxing’. Dit stelt je in staat – zoals Dynamaxing – een Pokémon tijdelijk gigantisch te laten groeien. Waar Gigantamaxing anders in is, is dat de Pokémon daadwerkelijk van uiterlijk veranderd en andere aanvallen krijgt. In die zin vergelijkbaar met de Mega Evolutions uit eerdere games, maar dan gecombineerd met Dynamaxing.

Daarnaast is duidelijk geworden dat elke versie nu exclusieve Gyms en Gym Leaders krijgt. Iets wat het extra aantrekkelijk om beide versies te halen, omdat je naast andere Pokémon, nu ook daadwerkelijk andere content hebt binnen de wereld waarmee je kan spelen.

Vorige week speelden wij al een hands-on demo van Pokémon Sword & Shield. Bekijk de video daarover hieronder:

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply