Zojuist heeft Nintendo door middel van een Direct-presentatie meer details vrijgegeven over Pokémon Sword & Pokémon Shield, de nieuwe mainline games in de populaire franchise die dit najaar gaan verschijnen op de Nintendo Switch!

In een nieuwe trailer werd een grote feature toegevoegd. Dit heet Dynamaxing. Het houdt in principe in dat Pokémon gigantisch kunnen worden. Hiermee worden hun moves omgevormd tot zogeheten ‘Max’-varianten. Na drie beurten transformeert een Pokémon weer terug naar zijn normale vorm.

Voor een groot deel in de game kan je rondlopen in een zogeheten ‘Wild Area’ die mij deed denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild. In deze omgevingen kan je ook met andere spelers rondlopen. Er zijn Max Raid Battles voor 4 spelers, waarin je het samen opneemt tegen een gigantische of uh.. een Dynamax-Pokémon. Sommige Pokémon kunnen enkel op deze manier gevangen worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk wat nieuwe beesten onthuld zoals de legendarische Zacian (zwaard) en Zamazenta (schild) die beide de mascottes vormen voor de games.

Tot slot werd de releasedate bekend gemaakt. Pokémon Sword & Shield verschijnen 15 november voor de Nintendo Switch!

Bekijk hieronder ook onze analyse van deze presentatie!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply